навсякъде
справочник
нормативни актове
закони кодекси правилници
конституция наредби ДВ
 
 

Спектър Технологии

Microsoft търси следващото поколение жени в областта на технологиите/Изкуствения интелект

2024-02-20 0

Microsoft търси следващото поколение жени в областта на технологиите/Изкуствения интелект

Вие сте студентка или наскоро завършила висше образование от България, която е запалена по изкуствения интелект (ИИ)? Искате ли да се учите от опитни наставници, да си сътрудничите с колеги от различни държави и да разработвате иновативни решения в областта на ИИ в полза на обществото? Ако да, тогава трябва да кандидатствате за хакатона "Жените в областта на ИИ" - ексклузивно събитие, предназначено за Вас. 20 февруари 2024 г., София.

Хакатонът Жените в областта на изкуствения интелект е двудневно онлайн събитие, организирано от Microsoft и Coderspace, което има за цел да вдъхнови и даде възможност на млади жени да изградят кариера в областта на изкуствения интелект. То е предназначено за студентки от Югоизточна Европа, включително Турция, Гърция, Малта, Кипър, Сърбия, Хърватия, България и Словения.

Като участник ще имате възможност да работите в екипи от различни държави, да използвате услугите на Microsoft Azure за изкуствен интелект и да създавате пилотни проекти под надслова "AI for Good", които могат да окажат положително въздействие върху света. Освен това ще можете да чуете вдъхновяващи гост-лектори, да се свържете в мрежа със съмишленици и да получите обратна връзка от експертна група. Това единствено по рода си събитие е създадено, за да предостави възможност на Вас и на всички останали участници да използвате силата на изкуствения интелект (ИИ), да демонстрирате уменията си, да се учите един от друг и да работите заедно по иновативни проекти в областта на ИИ.

Най-добрите проекти ще бъдат наградени с награди и сертификати, а в знак на благодарност всички ще получите малък подарък от Microsoft. За да кандидатствате, трябва да попълните онлайн формуляра за кандидатстване до 25 февруари 2024 г. Можете да кандидатствате индивидуално или с екип от максимум четирима членове.

Имайте предвид, че е необходимо да разбирате отлично английски език, тъй като всички сесии ще се провеждат на английски, но нашите инструктури ще бъдат готови да ви окажат подкрепа на местния Ви език и да отговорят на въпросите Ви по време на кандидатстването за хакатона. Също така трябва да имате известен опит с технологиите за изкуствен интелект, като например моделите OpenAI/Azure OpenAI.

Хакатонът "Жените в областта изкуствения интелект" ще се проведе на 8-9 март 2024 г. чрез Microsoft Teams. В събитието могат да участват жители на следните държави: Турция, Гърция, Малта, Кипър, Сърбия, Хърватия, България и Словения. Моля, разгледайте нашия уебсайт за повече информация и за графика на събитието.

за 50%  против 50%  155 гласували
принтирай блогове добави в любимиНовини


 
 
 

Спектър


 
rss
Посети форума