начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Търговска продажба на компютри и софтуерни програми

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Търговска продажба на компютри и софтуерни програми

Мнениеот hamlet » 09 Май 2007, 18:01

Колеги,
имам следния проблем - моя приятелка е разработила няколко софтуерни програми, и сега иска да продаде 2 компютъра, заедно с разработените и инсталирани от нея софтуерни програми. Това обаче което ме тревожи е дали тази продажба следва да се да се оформи като търговска продажба и следва да има същите реквизити (и тя и другата страна са регистрирали юр.лица) !!! Единственото което ме претеснява това са тези софтуерни програми и незнам да си призная честно какво да я посъветвам . Ако някой е бил в подобна ситуация и знае отговора моля да отговори .

Благодаря на всички отзовали се !!!
hamlet
Младши потребител

Мнениеот JORGE » 09 Май 2007, 18:10

Мисля, че отговорът на въпроса Ви се крие както в ЗАПСП, така и в ТЗ където е уреден лицензионният договор... въпрос на четене от тук нататък и конкретната идея на приятелката Ви.

Успех
JORGE
Младши потребител

Мнениеот hamlet » 09 Май 2007, 18:39

Колега
не мисля, че ЗАПСП тук ще ми е от голяма полза още по-малко уреденият в ТЗ лицензионен договор. По склонен съм да приема идеята, че следва да се извърши една обикновена търговска продажба, като се регламентира в същата, че с тази сделка се прехвърля, както собствеността върху компютрите, така и инсталираните в тях софтуерни програми.

Моля някой ако има друго мнение или предложение да го сподели !!!
Благодаря!!!
hamlet
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 10 Май 2007, 10:37

8) За hamlet,
В договора за продажба е желателно освен описанието на движимите вещи(компютърните конфигурации в случая) да се опише като характеристики разработеният програмен продукт, да се посочи че е авторско произведение и изрично да се посочи, че се предоставя за ползване със запазване на авторските права(за повече подробности виж наистина ЗАПСП).
Поздрави!!! :lol:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Назад към Конкурси, изпити