начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Кой плаща разноските на доведен свидетел по АНД?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой плаща разноските на доведен свидетел по АНД?

Мнениеот lili115 » 05 Дек 2023, 17:03

Здравейте,
Обжалвам наказателно постановление за 100 лв пред съда и се явявам без адвокат понеже никой не иска за да се занимава за такава сума. Поискал съм да доведа двама свидетели в режим на довеждане, (не призоваване) защото са съгласни да дойдат и съда така ги е допуснал. Преди това адвокат ми каза, че ако са в режима на призоваване (демек ако не са съгласни да дойдат доброволно) съда ги вика задължително и аз трябва да им плащам разноските. Но сега прочетох, че в наказателни дела според чл. 84 от ЗАНН и което е във връзка с чл. 187-190 от НПК разходите се изплащат от бюджета на съответното учреждение.
Сега като аз си ги водя трябва аз да им плащам разходи за път и др. или съда ще определи колко трябва да получат и от кой? Вероятно който изгуби делото ли? Насрещната страна е полицията.
Благодаря предварително!
lili115
Потребител

Re: Кой плаща разноските на доведен свидетел по АНД?

Мнениеот crissm » 06 Дек 2023, 19:55

Разноските се заплащат от страната за която решението е неблагоприятно , дори и при частично уваженото.
crissm
Младши потребител

Re: Кой плаща разноските на доведен свидетел по АНД?

Мнениеот lili115 » 06 Дек 2023, 23:55

crissm написа:Разноските се заплащат от страната за която решението е неблагоприятно , дори и при частично уваженото.

ОК, мерси за отговора
lili115
Потребител

Назад към Наказателно право