начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Наказателно постановление за превишена скорост

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Trapped » 27 Сеп 2007, 17:51

"Населения пункт" ще го снимам да ви го покажа, следващия път като ходя натам. :lol:

Те и полицаите не са глупави, знаят къде да застават.
:twisted:
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот iwanow » 30 Сеп 2007, 01:56

Колега trapped разбирам Ви,
Преди два дни ми написаха акт за скорост 74 км/ч в населено място на нема сто метра от табелата за населено място в 20 часа по тъмница. Същата тази табела преди да въведът винеткие беше 500-600 метра по на пред близо до града. Днес карах колата на един приятел и му разказвах как са ме подредили куките, обърнах внимание карах с 60км/ч и пак ме спират на същото място посред бял ден и пак със скорост 74км/ч. Тоя дето пише актовете му казах че нямам талон и няма какво да ми вземе, като ме видя ме позна и ми каза да отмотавам.
Нещата са ясни! КУКИ НЕЩАСТНИ!
Не зная какво точно пише в закона за населеното място? това е място където има сгради къщи, а не поляна или гора, а табелата могат да си я сложат и пет км по напред.
iwanow
Потребител

Мнениеот suzy_4 » 30 Сеп 2007, 12:47

И аз установих, че когато се спазват знаците по-лесно се стига до крайната цел, освен ако не се заяде някой с теб.
Доколкото ми е известно всеки акт може да се обжалва в срок от 3 дни. Проверете. Дано Ви уважат иска.
suzy_4
Младши потребител

Мнениеот kalahan » 30 Сеп 2007, 12:54

За любителите на екстремните скорости пак пускам този клип (по молба на poli_g):
http://www.spetrov.com/video/weird/streets-of-sofia
kalahan
Потребител

Мнениеот Trapped » 30 Сеп 2007, 15:02

Мерси. Само дето и клипа и поста са офтопик.
Но все пак мерси.

Що все пак не си отворите тема за войната по пътищата...? За идиотите в София, за задръстванията, за метрото, за околовръстното, за неработещите светофари, за изтритите пешеходни пътеки, за шизофрениците, за нерваците, за застраховките, за общината и за ВСИЧКИ останали неща, от които е следствие това което ни показваш с тоя клип?

А, ама този клип е сниман в София! Че то тук има ли къде да вдигнеш повече от 50 км./ч. освен на цариградско и на ботевградско шосе?

И това, че някой идиот е решил да пресича там и го е бутнала кола и камера е заснела произшествието, причина ли е да ми постваш тия клипчета тука ни в клин, ни в ръкав? И то с тоя поучителен тон - "за любителите на екстремните скорости". Дотолкова са ви промили мозъците с тая телевизия и с тия "високи скорости", че не можете да видите истинската причина за тия произшествия.

Що не си го пуснеш пак да го гледаш? ;)
Аз го гледах два пъти. Ама като гледаш, виждай. И като видиш пак си отвори браузера и ми кажи колко от тези произшествия са ефект от висока скорост? Колко от тях са по вина на пешеходците (явно някакви идиоти) и колко от тях са следствие от нарушения, които са съвсем различни от високата скорост. Така на око ми кажи - с каква скорост се движат тия коли?

И пак ще те питам: каква е причината? Ама не ми я казвай тук, а я пусни в нова тема. Нали?
Ама ти и Поли имате ли книжки въобще? Щото ако нямате, да ви кажа: 90% от тия произшествия в това клипчее са от несъобразено престрояване и неспазване на правилата за предимството (вкл. сфетофарите), в гарнитура с някакви малоумници или поспаланковци зад волана. Несъобразена скорост в рамките на ограничението.

А, и да си кажа: аз в София не вдигам повече от 55;)

:evil:
Последна промяна Trapped на 30 Сеп 2007, 15:16, променена общо 1 път
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот kalahan » 30 Сеп 2007, 15:13

Trapped, никакъв назидателен тон няма в това, което съм писал, това е живата реалност. Хората загиват заради такива "любители", ама на кой му пука? А в САЩ вкарват в затвора за такива неща, само че ние тук се чудим как да напсуваме куките и да изкараме другите виновни заради собственото ни безхаберие и ако може да минем "тънко".
kalahan
Потребител

Мнениеот Trapped » 30 Сеп 2007, 15:31

Хората не загиват заради "превишена скорост", въпреки, че тъпанарите в медиите само това знаят.

От 1 милион човека в трафика на София, 10 да се изнервят до неузнаваемост и при малко по-лош късмет... един от тях ще сгреши фатално - ето ти едно произшествие. Не е проблем камера да го заснеме.

Преди 10 години отвориха метрото. Имаше 5 спирки. Над метрото направиха шосе, голямо.

Околовръстното не работи, всички минават през центъра. Вчера затворили бул. България заради някакво състезание. Бат Бойко е спортистче - разрешил е сигурно.

Като дойде кака Цеца, сръбска фолк певица да пее на стадиона Васил Левски - затваряме още 1-2 булеварда, Изнервения народ, дето цял ден е бачкал - да се оправя. На Евлоги Георгиев всеки ден задръстване. Няма кой да се сети, че тревичката до реката е по-ненужна от още едно платно.

Щото нищо ненормално няма в това да се изнервиш в задръстването - то е рефлекс. На по-първичните като рефлекс им идва да настъпят педала. Да тръгнат с 40 при ограничение 50, но в трафик, който не позволява повече от 25. Сещаш ли се? Да не спрат на жълт светофар. Да тръгнат на жълто. И ето ти произшествие. И да мислим и да не мислим, това е статистика.

Статистика е и това, че сме прости и мързеливи - затова мрем.
Защото 10 години не може да свържем София-Бургас с магистрала. Има магистрала колкото да настъпи някой идиот газта, та да може да кара по инерция, след Чирпан и да утрепе някой. Абе каква магистала, ние околовръстно нямаме.

Вчера си говорих с шофер на камион. Не е чул за Предела, не го интересува, той е на друга магистала - бяла. Кара пясък и камъни. Претоварва камиона ВИНАГИ и се хвали с това. Като претовари камиона става така, че и той и фирмата му взимат 80 лв. повече, защото плащат по такъв начин. Той е прост, затова кара камион. Той е нает да кара камион, защото е прост. Защото не взима скъпо.

Ами ние сме назад. Германците напредват. Там няма ограничение на скоростта, защото има огромни аутобани, които разрешават всякаква скорост. Вследствие те си правят големи и мощни коли.

И ние ги внасяме. Купуваме си ги.
"Бай Хуй" вчера си е купил ново Ауди, 4 по 4, с двигател колкото пералня. Ми иска да го пробва. Колко ще вдигне. Иска да си го кара по предназначение - бързо. Ама няма къде. Няма пътища.

Бай Хуй 2 с камиона миналата седмица направил 5 коли на акордеонче на Предела. Отказали му били спирачките. Искал да отбие, ама нямало къде - тясно било.

Никой ли не може да разбере, че тия произшествия са нормална статистика?

При еди какви си метереологични условия, с еди какъв си среден Ай Кю на населението, при вноса на еди какви си коли, при еди колко си пътни ремонта в еди колко си участъка, в еди колко си километра дълга пътна мрежа, която е в проценти: еди каква си, еди каква си, еди каква си, при еди колко си ПТС-та трафик, с еди какви си характеристики, ще има ЕДИ КАКЪВ СИ БРОЙ брои произшествия, с еди колко си жертви.

Това е.
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот suzy_4 » 30 Сеп 2007, 19:11

Пак повтарям, че е по-лесно да стигнеш там закъдето си тръгнал, ако спазваш знаците.
Друг е въпроса, че нямаме пътища и съответстващи знаци и условия за шофиране. Мой близък беше в Австралия и ми разказа, че там на определени разстояния по път с наклон надолу има отбивка с обратно /нагоре / наклонение, посипано с пясък. Това е важно за шофьорите - ако ти изтърват спирачките завиваш в отклонението което хем е с обратен наклон, хем с пясък , който затруднява движението на автомобила. По този начин е възможно да се самоконтролираш, а не да разбиваш мостове и мантинели и ... последствия. Ако има някой от форума с власт , нека да предложи на отговорните другари да предвидят различни ситуации по пътя, а не как да се направи магистрала Х и колко У ще влязат в нечий джоб.
suzy_4
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 01 Окт 2007, 18:58

Докато го има това мислене, ще има и война по пътищата. Едва ли управляващите и държавата като цяло са виновни за това.
Към питащия - знаете ли колко е спирачния път при скорост 74 км/ч? А ако Вашето дете пресича в този момент?
Gabi1
Потребител

Мнениеот Trapped » 01 Окт 2007, 19:47

И защо трябва да отговарям на йезуитски поставени въпроси?
Дъвчете едно и също, колежке. Като развален магнетофон.

"Скоростта убива, скоростта убива! Пожар, пожар! Пазете децата, децата, милите!"

Спокойно, и ние гледаме телевизия. Знаем.
Мразя да се самоцитирам, ама като попадна на някой кон с капаци, то как да не му го набиеш в очите:
Trapped написа:

Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот kalahan » 02 Окт 2007, 19:14

Trapped написа:А, и да си кажа: аз в София не вдигам повече от 55;)

Че то тук има ли къде да вдигнеш повече от 50 км./ч. освен на цариградско и на ботевградско шосе?

Има къде: бул. "Тодор Александров", "Симеоновско шосе", "Сливница", Алея "Яворов", "Ситняково", "Искърско шосе", "Сребърна"... :wink:
kalahan
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 02 Окт 2007, 19:42

Trapped написа:И защо трябва да отговарям на йезуитски поставени въпроси?
Дъвчете едно и също, колежке. Като развален магнетофон.

"Скоростта убива, скоростта убива! Пожар, пожар! Пазете децата, децата, милите!"

Спокойно, и ние гледаме телевизия. Знаем.
Мразя да се самоцитирам, ама като попадна на някой кон с капаци, то как да не му го набиеш в очите:
Trapped написа:

И това е при градско ограничение 50! Значи отново сте в нарушение. Дали пак радара ще е виновен?
За разлика от Вас, моето дете го е удряла кола - на шосе, където пак има няколко къщи и според такива като Вас не е населено място. И /отново за разлика от Вас/ съм присъствала на доста ПТП-та /по служба/ и е вярно това, че скоростта убива. Правилата за движение по пътищата нито са толкова много, нито са толкова сложни.
Ако наистина сте колега, това е жалко! Би трябвало да знаете : "Лош закон, но закон!"
Gabi1
Потребител

Мнениеот Trapped » 02 Окт 2007, 21:36

Лейди, на всички ни стана ясно, че не сте сядала зад волана. Не знам дали живеете "на центъра" или ви возят, но няма как да обясня на някой като Вас какво е "премерена скорост".

За човек, който гледа ТВ и се бие по челото и цъ-ка с език всеки път като чуе думата "произшествие", няма как да е другояче - скоростта ще е виновна.

Ще направя последен опит да обясня простичко, но не се надявам много:

Скоростта зависи от трафика. Може някъде да имаш ограничение 40, но движението да не позволява да караш с повече от 20. Също така може някъде да имаш ограничение 50, но ти самият да се намираш в трафик, който поддържа 60. В момента, в който решиш да намалиш и да промениш своята скорост - това се отразява на целия трафик. А той не се дава. Малко акъл се иска за да се сетиш, че така повече ще навредиш (и ще предизвикаш смут в една иначе спокойна обстановка), отколкото ще помогнеш.

Всъщност основната част от водачите, които не осъзнават тая малка истина са жени. Затова и не се надявам вие да я проумеете. Заяждайте си се на дребно за тия 5 км., задавайте си глупавите въпроси, а ако случайно имате свидетелство за правоуправление на МПС - радвайте му се, но внимавайте да не причините някое ПТП, докато някой изнервен идиот Ви задминава с мръсна газ, псувайки ви по права и по съребрена.
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот kalahan » 03 Окт 2007, 01:40

Доколкото знам има специален знак за минимално разрешена скорост, обикновено по магистралите. В София няма такива знаци. А знаците се поставят от компетентните лица от ДАИ. В ЗДвП и Правилника няма такова помнятие "скоростта се определя от трафика". Единственото изискване е да се движиш с такава скорост, че да не причиняваш задръстване, но при всички положения дори и тогава тя не трябва да надвишава 50 км/ч. в населените места. Dura lex, sed lex (Лош закон, но закон).
kalahan
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 03 Окт 2007, 02:11

Trapped написа:Лейди, на всички ни стана ясно, че не сте сядала зад волана. Не знам дали живеете "на центъра" или ви возят, но няма как да обясня на някой като Вас какво е "премерена скорост".

За човек, който гледа ТВ и се бие по челото и цъ-ка с език всеки път като чуе думата "произшествие", няма как да е другояче - скоростта ще е виновна.

Ще направя последен опит да обясня простичко, но не се надявам много:

Скоростта зависи от трафика. Може някъде да имаш ограничение 40, но движението да не позволява да караш с повече от 20. Също така може някъде да имаш ограничение 50, но ти самият да се намираш в трафик, който поддържа 60. В момента, в който решиш да намалиш и да промениш своята скорост - това се отразява на целия трафик. А той не се дава. Малко акъл се иска за да се сетиш, че така повече ще навредиш (и ще предизвикаш смут в една иначе спокойна обстановка), отколкото ще помогнеш.

Всъщност основната част от водачите, които не осъзнават тая малка истина са жени. Затова и не се надявам вие да я проумеете. Заяждайте си се на дребно за тия 5 км., задавайте си глупавите въпроси, а ако случайно имате свидетелство за правоуправление на МПС - радвайте му се, но внимавайте да не причините някое ПТП, докато някой изнервен идиот Ви задминава с мръсна газ, псувайки ви по права и по съребрена.

Душко, преди да стана полицай имам двегодини стаж като шофьор на такси в София- град/ако ти говори нещо!!!/. А преди това имам 10 години стаж зад волана. Та недей да ми обяснявщ кой, защо и кога!!! Нямам ПТП, да не говорим изобщо за моя вина! Нека жените или извънземните да са ти виновни!
А това, че ти си цървул, май е ясно на всички!!!
Сори, че използвам професионален жаргон, но ти / без "Вие" съвсем умишлено/ си го заслужаваш!!!
Gabi1
Потребител

Мнениеот Trapped » 03 Окт 2007, 09:07

Toва, че сте "полицай" обяснява всичко. :)

Останалото са някакви изсмукани от пръстите "заслуги", които нямат много общо с действителността. Това обяснява излишъка от удивителни и липсата на интелектуален субстрат в писанията ви.:)

Понеже и аз нямам ПТП, цялата ви теза остава в полето на екстрасенските Ви способности. Останалото са безобидните актове и наложените глоби, които ще бъдат платени и забравени. Надявам се парите ми да отидат в бюджета и разходвани за направата на качествени пътища. Дай Боже. А вие може би трябва да станете оракул и да предвиждате ПТП-та и тежки катастрофи. Всъщност, не. Професията на полицай идеално пасва на безпочвените обвинения, които бълвате. Както и на безидейния буквализъм при четенето на закона. В цял свят хората карат 5-10 км. над ограничението, когато пътя го позвоява, само при нашите КАТ, това е недопустимо и подлежи на моментална санкция. Може да се каже, че сте си намерила мястото под слънцето в онази изгнила система - МВР.

Само че този форум е за право, а ако поне малко разбирате - знаете: първо ПТП-то, после обвинението и квалификациите. Защото така е "професионално". Жалко, че при вас, ченгетата професионализмът е рядкост, за сметка на лошото възпитание и бедния речник, включващ главно цветущи епитети от сорта "цървул","келеш" и пр. грубости, които пагонът Ви позволява.
:idea:

Каквото и да кажете по-нататък ще бъде в рамките на съвсем друг топик, а именно "как да си натоваря по-сериозно гащите с ако".
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот tankovbg » 03 Окт 2007, 11:20

Да темата си е за приключване.
Този, а и не само този господин не иска да разбере, че Н.Н. Законът трябва да се спазва. Докато в тая държава всички не се научим на това, горко ни.

Много, ама много ми се ще този Господин да отиде например в Англия (където бях съвсем скоро) и да си позволи това нарушение, няма въобще да има време да пише във форум, защото следва моментална дебела санкция.

За съжаление това е манталитета на българина, да търси другаде причините за собственото си поведение.
tankovbg
Потребител

Мнениеот Trapped » 03 Окт 2007, 19:06

леко, ще ни извадиш очите, като лунапарк си го направил тука. Само луминисцентно не виждам 8)
Разцепи ми се монитора.
И не се нервирай много, злобата се натрупва в клетките и е доста по-опасна от високата скорост :)

Танковбг, да - законът трябва да се спазва. Но не и сляпо. Не и закони от сорта на ЗДП, в които е могло да пише "до 30 лв." и "до 100 лв.", вместо " - 30 лв."; "- 100 лв.", но някой законодраскач не се е сетил. Кой каквото ще да ми говори за "манталитета на българина".
Аз съм убеден, че този, който е решил да сложи ограничение 80 км./ч. на пистата, която се намира на "Тракия", при положение, че на първокласен ДВУпосочен принципно е 90 км/ч...е обикновен глупчо. Сигурно някой КАТ-аджия. :idea:

Айде няма нужда да спазвам такива малоумни закони. Ако ме хванат - живи и здрави. От 100 лв. няма нито да забогатея, нито да обеднея.

:)
Последна промяна Trapped на 03 Окт 2007, 20:01, променена общо 2 пъти
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот aglaia » 03 Окт 2007, 19:49

Лунапарк е много добре казано.
aglaia
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 03 Окт 2007, 19:52

А на мен повече ми прилича на зоопарк...
Забелязали ли сте как се държи маймуната, като и обърнеш малко повече внимание? :lol: :lol: :lol:
Gabi1
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право