начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

ВНИМАНИЕ КОЛЕГИ !!!!!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

2

Мнениеот kmonev » 23 Дек 2007, 17:26

здравейте,
схемата върви "успешно" и в Североизточна България - Русе, Исперих, Провадия, Варна. Успяха да ме вържат 1ят път докато си задам въпроса що по дяволите дежурния на РПУ не ми звънни от станционарния телефон на полицията а от някъв мобилен. Идеята е да те накарат да се обадиш ти и да заредиш ваучер на посочен номер уж да говориш със сърбина. а колкото до контактите - вземат ги наистина от свои авери дето са работили с нас, а няма да се учудя ако посещават и този сайт където има номерата на много от нас адвокатите.
kmonev
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 23 Дек 2007, 18:09

Бих желал въпросния сърбин да се свърже с мен.Говоря сръбски и хърватски сравнително добре,ще си намерим общи теми за разговор...... :lol: :lol: :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 27 Дек 2007, 02:41

И при нас има дела за измами по подобни случаи. Но са с възрастни хора, не и с адвокати.... :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 29 Дек 2007, 21:26

Един ден звъннаха на телефона в Окръжната следствена служба където работя. Обади се "братчеда". Адвоката искал 3 бона да ги даде на шефа на РПУ - то, щото щели да гледат "мярката". Аз "поведох хорото", правих си гаргара, опитах се да измъкна данни за оперативен сценарии, но оня нещо се притесни....и просто работата се развали. Та искам и аз да кажа - нямат спирка тия измамници. Обаждат ми се мои приятели, споделят казуси и се ядосвам направо. Питат какво да правят, обаждали се и на тях. Че и като обяснявам как са нещата - не вярват. Ония били убедителни. Ох божке кога ще се научи нашия народ как да реагира на подобни боклуци??? Понякога наистина ме хваща бяс!!! Имам и аз две три дела такива, срещу "лагерници". Краят е близо....но като познавам съдебния етап не съм обнадежден....тия лайняни споразумения обезсмислят всичко на съдебен етап.... :( :( :(
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител

до всички МЕЧАТЕЛИ

Мнениеот potrebitel » 30 Дек 2007, 04:22

за голям хонорар , паднал ей така,от небето :lol:
прочетох само 2 разумни мнения по темата - на i_milev и zelen
радсъждавайте , оставете мисленето на първосигналните
ако адвокатите вярват в чудеса,какво остава за обикн. българин
potrebitel
Потребител

Мнениеот KREMENA » 18 Яну 2008, 13:01

Аз съм служебен защитник. Мене ме търсиха по празниците точно от Калотина. Първо: се осведомявате да ли ще се извършват някакви следствени действия от разследващ орган; второ: искайте да говорите с конкретният нещастник, задържан по стечение на обстоятелствата; трето: ако нямя да правим нищо с колега Дознател или Следовател - защо да ходим. Ами докарайте ни го човекът в София, пък тука по съответните служби също има телефони. Разликата с Вашите случки е, че аз на всичкото отгоре бях и в списъка на дежурните и беше нормално да ме притесняват по празниците. В тоя смисъл колегата е прав - трябва да сте не само служебен, но и дежурен, щом случаят е спешен! Нали за това ги правим тия организации!
KREMENA
Младши потребител

Мнениеот mladjurist » 09 Фев 2008, 23:12

:shock: Явно Хари Харалмбиев не е чел темата :? :? :?
mladjurist
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 15 Фев 2008, 22:43

Е,най-сетне !Днес и мен ме "уважиха" ! :lol:

Беше към 17,30 ч.Още бях в офиса,когато по стационарния телефон ме потърси непознат глас.Заинтересува се дали водя Наказателни дела,след което ме уведоми,че в РПУ-Вълчи дол имало задържан чужд гражданин /не уточни националност/ с много голяма сума в евро и американски долари.Задържания държал ТОЧНО АЗ да съм бил защитник.Възнаграждението - голямо,каквото поискам......
Много интересно ,при условие,че наистина звънят от РПУ в телефона се чуваше мелодията на песента "Гъци,гъци ме..." :wink:
И понеже е ясно,че това си е жива вързалка направо им отказах под мотив "Много е далече".А и не съм сигурен дали в това селище изобщо има РПУ .
И след като им отклоних така примамливата оферта те със всичкото си нахалство попитаха към кой колега да ги изпратя.Казах им да търсят във Варна или Добрич -те са уж по-близо.И това беше.....

Вярно,за нас адвокатите може да се говори,че сме алчни и нена- ситни,но нека да се знае,че НЕ СМЕ ПРОСТИ БАЛЪЦИ !!!!
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 01:43

Inspector_MBP написа:
bebitor написа:Смятам, че това са измамници от нашия известен с "лагерни" далавери Вятовски район.

:D :D :D Хахаха дааа, да, да! Ето че Бебитор е напълно "в час" с обстановката. :lol: :lol: Така е. По Ветово има лагери, маслени игли има, колетни пратки, ваучери...

Леле, представете си до къде сме стигнали, щом "тъмните братя" почнаха да хапят ръката, която ги измъква от затвора ! :shock: :shock:

Пък и се чудя... от къде ли са се сдобили бургуджиите с толкова адвокатски номера ? :twisted: :twisted: :twisted: Защо ли си мисля, че "пробваните" адвокати наскоро са защитявали някой и друг "братчед" на измамниците ? :twisted: :twisted: :twisted: Ако не и самите измамници ! :D :D :D

И какво ако сме ги защитавали? Ние нямаме шеф, от който да трябва да се крием, че имаме контакти с "криминалния контингент", както го наричате. А на чуденето Ви ще отговоря, че всяка адвокатска колегия има сайт със списък на членовете си, както и телефоните им номера, ако желаят да ги оставят за контакт.
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот nezlobliv » 17 Фев 2008, 03:59

що си мисля че всички сме в една гемия и никой не е заинтересован тя да се клати...не е ли по разумно , разумните адвокати дето им досаждат /сигурен съм че има и такива дето са пострадали но няма да си кажат/,заедно с опитните "инспектори",да им "спретнат" най после "нещо" на мушмуроците дето явно се чудят каква постановка да съчинят и повтарят все същите....като ги оставим тях настрана, си мисля че е редно, да се имат правозащитните органи и адвокатурата за двете страни на един и същ медал... все пак на всички целта е обективно и законосъобразно правораздаване...дано не греша... :?
nezlobliv
Младши потребител

Мнениеот verbalna » 17 Фев 2008, 09:16

mladjurist написа::shock: Явно Хари Харалмбиев не е чел темата :? :? :?
verbalna
Младши потребител

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 20:01

verbalna написа:
mladjurist написа::shock: Явно Хари Харалмбиев не е чел темата :? :? :?

Ужас, ако бях на негово място щеше да ме е срам да си го призная публично :oops:
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 18 Фев 2008, 00:52

Ами ,ако беше един от читателите на правния ни портал нямаше да стигне до такава излагация.
Нищо,за друг път ще знае.... :roll:

А що се отнася до изложения ми преди 2 дни пост.В последствие разбрах,че една наша колежка се е хванала на въдицата и е ходила "по спешност" до РПУ-Вълчи дол,а също така е купувала ваучери..... :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 18 Фев 2008, 18:28

Вчера ми пробваха номера от рода на "познай кой се обажда". :lol:
Доста се посмях :wink:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот m_jivkova » 22 Фев 2008, 00:39

bebitor написа:Вчера ми пробваха номера от рода на "познай кой се обажда". :lol:
Доста се посмях :wink:

На моята свекърва пък казаха, че съм пребила дете с колата и й дали да говори с адв. Марковски. Като му казала, че се чуди защо ли съм го наела като колата ми е в гаража, а аз самата съм адвокат обърнали палачинката - за другата снаха идело реч, ама й бил забравил името. Тя с радост му го припомнила, както и факта, че от години не е в БГ. Накрая любезно му обяснила, че всички живеем в трудни времена, но все пак го посъветвала да си измисли друг начин да изкарва пари и да не продължава да й се обажда, защото е срамота да карат възрастна жена да използва нецензурни изрази. Не я послушаха и след два дни пак звъняха - мисля, че друга баба скоро не е псувала така "адв. Марковски"
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот lawyer_v » 11 Мар 2008, 18:22

Колеги,и аз имах подобен случай,но в далечната 2004г.Обажда ми се някакъв чужденец по телефона/сърбин/и ми говори,че му трябва адвокат за някаква сделка с недвижим имот.След няколко изречения разбрах,че се опитва да ме преметне и му казах,че съм извън града и не ми се занимава с неговия случай.Сега положението е много по-сериозно,защото ромите/''ромеите'':-)/се опитват да мамят и адвокати по телефона.А ние наистина сме им спасявали кожата толкова пъти...Какво да се прави.O,tempora,o mores!
lawyer_v
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 20 Мар 2008, 13:28

Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот prof_prof » 20 Мар 2008, 14:15

bebitor написа:Ето кой се обажда :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000403

Светът не върви към добро :(
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Предишна

Назад към Наказателно право