начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Измамник!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Измамник!

Мнениеот Vazmuten » 04 Дек 2007, 21:03

Здравейте!

Аз съм косвено потърпевш по случая, който искам да изложа. Съгражданин от моя квартал, собственик на триетажна еднофамилна каща, повече от две години , съвсем умишлено, използва ток и вода за собствени нужди и за нуждите на имота си, без да плаща за това. Интересуваме по какъв начин / вазможен ли е анонимен такав/ да се сигнализира за това престъпление, къде и какви биха били последствията за нарушителя, за да знам, дали си струва да предприемам нещо?
Благодаря Ви предварително!
Vazmuten
Нов потребител

Мнениеот Gabi1 » 06 Дек 2007, 13:32

Съответното електроразпределително или Вик дружество си прави проверка, съставя констативен протокол и представя материалите в Районната прокуратура или в РПУ за образуване на досъдебно производство.
Gabi1
Потребител

Мнениеот josefin » 06 Дек 2007, 22:44

Така е, ама доказването на " който сам, или чрез другиго...." е доста ялова работа. От опит знам, че такива обвинения падат и следва " .....съд признава ..... за невиновен...."
josefin
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 07 Дек 2007, 11:14

Моят опит говори друго.... :wink:
Gabi1
Потребител

Мнениеот BOJKOVA » 07 Дек 2007, 12:39

Възмутен ,а от къде сте сигурен ,че съседа ви не си плаща сметките?
Да не би в свободното си вземе да проверявате кой от съседите ви е коректен платец и кой не?И да не би да се окаже ,че сте не толкова възмутен ,колкото имате лична вражда със съседа си?И кое ви кара да мислите ,че в Енергоснабдяване като подадете сигнал за СЪМНЕНИЯТА си ще напишат името ви на плакат .
"Може и да съм мечтател ,но не съм единственият." Джон Ленън
BOJKOVA
Младши потребител

Мнениеот Vazmuten » 13 Дек 2007, 17:25

Здравейте!
Благодаря на всички за отговорите! Лична вражда със съседа си нямам. Аз негодувам за много нередности, на които ежедневно ставам свидетел и където мога, се намесвам. Ако търсих почести и слава, нямаше да съм анонимен, но когато случая претарпи развитие, ще пиша отново във форума, за да провокирам и други, да реагират!
Vazmuten
Нов потребител

Назад към Наказателно право