начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

ВНИМАНИЕ КОЛЕГИ !!!!!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ВНИМАНИЕ КОЛЕГИ !!!!!!

Мнениеот prof_prof » 19 Дек 2007, 16:02

Колеги,
измамниците погнаха и адвокатите :shock:

Обади ми се лице което ме потърси по име. Представи се като полк. Маринов /или Миланов/ от ГКПП "Калотина" и ми съобщи, че при рутинна проверка, в автомобила на сръбски гражданин е открито килограм и еди колко си грама злато и амфетамини. Каза ми, че лицето е поискало адвокат и той сега трябвало да му намери....Бил се свързал с консула ни и той го посъветвал да се обади в Софийска адвокатска колегия. Той го направил и от там му дали телефонните номера на няколко колеги, включително и моя.
На въпроса ми "Защо се обаждате на мен, аз не съм служебен защитник", същият ми отговори, че лицето не искало служебен защитник, поради което той трябвало да му намери адвокат.
Усъмних се в това и му казах, че не съм в състояние, да поема случая, но мога да го насоча към колега.
Той прие с голяма благодарност :lol: и се уговорихме, че ще му се обадя допълнително, за да му дам името и телефонния номер на колегата.
Съвсем естествено позвъних и предупредих колегата, но все още на него никой не му е позвънил. А уж беше спешно, тъй като лицето щяло да бъде транспортирано в петък в София, за да му се гледа мярката за неотклонение :lol:
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот ralitsa » 19 Дек 2007, 16:10

И кво толкова, като как щяха да Ви измамят или, недай си Боже, да Ви свият паричките?? :D
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот stessas » 19 Дек 2007, 16:16

На мен също ми звъняха и историйката беше горе долу същата, взели телефона от колегията, касаеше се за чужденци за да си помислим, че ще има големи хонорари и т.н.Аз също се осъмних, тъй като не съм служебен защитник и ми се стори странно от полицията да търсят не служебен такъв на задържаните лица и ги препратих на колега.След няколко дни споделих в колегията и разбрах, че от там не са давали телефони и че е имало доста изгорели колеги с по 500 лв. излъгани по същият начин заплащайки ваучери.
stessas
Младши потребител

Мнениеот prof_prof » 19 Дек 2007, 16:39

От САК ме увериха, че няма такава практика, да се дават избирателно координатите на адвокати, още повече, че на Калотина имат списък със служебни защиници.

Затова счетох за уместно да уведомя тези, които още не са били потърсени, за да не ви загубят времето, а и да не ви създадат излишни ядове по празниците.
Ако някой има допълнителна информация, моля да я сподели

8)
Изображение
prof_prof
Потребител

Мнениеот alissa » 19 Дек 2007, 16:50

Направо не е истина!!!
И мен се опитаха да вържат, преди няколко месеца с този сценарии.
Само, че разликата беше, в това, че телефона ми го дал някой си мои клиент, които ме препоръчал.
Кой- така и не разбрах.
Та една свежа сутрин ми звъни някакъв си там еди си кой и ми казва, че на границата бил задържан някакъв сърбин или хърватин беше, с 6 /помня точно/ килограма злато, което пренасял контрабандно- т.ст не го декларирал и тъй като бил задържан му трябвало адвокат...
Ама много весело- аз даже си "поговорих" с него /задържания/. Той успя да ми каже, че не разбира какво му говоря. После посредника ме свърза с някакъв граничар, който чакаше брат му от Сърбия да дойде всеки момент. Бил голяма клечка, занимавал се с петрол и тинтири минтири, приятел бил на Гриша Ганчев и щели да се видят в София, та да ходя аз в Сливница, където бил задържания и ала бала. Казах не.
Помня още, че ми предложиха 8-9 хиляди лева да ги взема, те били на задържания и оттам да си удържа колкото трябва за хонорар.
Не изгорях, ама явно и се бяха "отказали" от услугите ми.
Не зная защо. Но бях сигурна, че има връзванка някаква.
Вероятно наистина работи някакъв такъв сценарии за ужилване на наивни колеги.
Абе аз 5 лева не давам за ваучер /особено на непознат/ те 500 ... добре ли са???
alissa
Потребител

Мнениеот kpavlova » 19 Дек 2007, 20:09

не е за вярване, същото ми се случи преди около 4-5 месеца.Пак беше от Сливница, човекът беше близък на Гриша Ганчев, не знам защо са решили, че това име отваря адвокатски сърца.Перпоръчана съм била от клиент.казусът- митническа контрабанда, ще има мярка, брат на задържания сърбин говори с мен по телефона.Наистина говореше развален български, но не съм изслудвала дали е естествено развален или съзнателно развален по време на разговора.Та , идеята беше да дойда на утрешния ден- звъняха ми в 7 часа вечерта.Поисках предварителна среща в кантората си с близките.Повече не се обадиха.Преди два дни колежка гражданскоправен адвокат ме беше препоръчала без да знае за подобни съмнителни ситуации.Пак ставаше дума за задържане в Сливница и пак й бяха казали,че са дали телефона й от САК.Лицето се представило като следовател, който я търси обаче по лично дело, лично наказателно дело.Разубедих я, че шанса колега да търси случаен адвокат по произволен списък по наказателно дело за лична нужда е едно на няколко хиляди.Още повече, че следователите с наказателноправни проблеми се броят на пръсти и все са медийно известни.Както и да е, обади се пак човека, бях остра и той прекъсна връзката.това е.
Няма граница човешката наглост.Никому вяра.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот donna » 19 Дек 2007, 20:23

Хе хе хе.
Обади се по мобилния някакв дето се представи за началник та Х РПУ за задържан ...../аз дето наказателни дела избягвам /...ама едно си баба знае .....викам му дай стационарен телефон бре да ти се обадя да те видя къв си ти началник, дето ми звъниш по обяд в неделя и кат го казах това онзи ми тегли ..........и затвори .Същото се случи и на колежка .
Така ,че ако мине мине :evil:Да не говорим ,че въпросното РПУ ми е на 150 км :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 19 Дек 2007, 20:59

Колеги може ли да ми обясните каква е тази далавера с ваучерите , не мога да разбера как става врътката , тва ваучери за телефон ли са , или? :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 20 Дек 2007, 21:54

Опитаха се да ми пробутат точно варианта със сърбина и златото. Първоначално не се усъмних, докато "добрия" полицай не тръгна да ми обяснява как ще разреши на сърбина да се обади на роднините, ако пратя ваучер :D :D :D
Смятам, че това са измамници от нашия известен с "лагерни" далавери Вятовски район. Пак там в момента се търгуват номера на ваучери- ваучер за 15лв струва само 5. Откъде ли са дошли??? :lol: :lol: :lol:
Ето един от тел. на мошениците- включват го през 2-3 дни, :lol: 0877825294
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 20 Дек 2007, 22:25

bebitor написа:Смятам, че това са измамници от нашия известен с "лагерни" далавери Вятовски район.

:D :D :D Хахаха дааа, да, да! Ето че Бебитор е напълно "в час" с обстановката. :lol: :lol: Така е. По Ветово има лагери, маслени игли има, колетни пратки, ваучери...

Леле, представете си до къде сме стигнали, щом "тъмните братя" почнаха да хапят ръката, която ги измъква от затвора ! :shock: :shock:

Пък и се чудя... от къде ли са се сдобили бургуджиите с толкова адвокатски номера ? :twisted: :twisted: :twisted: Защо ли си мисля, че "пробваните" адвокати наскоро са защитявали някой и друг "братчед" на измамниците ? :twisted: :twisted: :twisted: Ако не и самите измамници ! :D :D :D
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот bebitor » 20 Дек 2007, 22:43

Ех, инспекторе, те тези от Ветово са много в час, врели и кипели в наказателното право...Не се майтапя въобще. Съвсем нормално е да се обърнат срещу адвоката, тя, далаверата е по-важна :D Те са особени хора, могат да платят скъп и прескъп хонорар, но непременно ще те завлекат с 10 - 20 лв. /ако им позволиш даже и с повече/. Стратегии на действие няма да пиша, че не бих се изненадала, ако са в час и с нет-а.
Преди доста години в един и същ ден имах среща в кантората с бургуджия и с непознат колега адвокат. И без майтап- обърках ги :lol: :lol: :lol: Бургуджията- бял, излъскан, с марков костюм, абсолютно в час с наказателно правната страна на въпросите си, добре, че умея да слушам, иначе голям майтап щеше да стане.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 20 Дек 2007, 22:47

Ами няма нищо необичайно мобилния или стационарния телефон на адвоката да е известен и достъпен.

А доколко някой се опитва да измами адвокат-ами всеки колега по принцип само може да направи преценка дали обаждането наистина е свързано с търсене на правна помощ,или е измама...

Лично на мен до сега не са се случвали подобни инциденти.Но и в Шуменския регион са разпространени между другото.Имало е случаи доколкото съм чувал - имате колет от чужбина.за да Ви бъде доставен моля изпратете ни ....евро.
И след няколко дни измамениято получава колет,в който вместо подаръци от чужбина има отпадъчни вещи .
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот i_milev » 20 Дек 2007, 23:23

Колеги, лакомията е лошо нещо. За някой лев ще станете за резил бре!!!
i_milev
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 20 Дек 2007, 23:41

i_milev написа:Колеги, лакомията е лошо нещо. За някой лев ще станете за резил бре!!!

Лошо нещо ?Ами ти за слава ли работиш само ?Защото аз не работя за слава !

Досежно резила - никога не е късно да станеш за резил,независимо от това дали си адвокат или не !
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот ari » 21 Дек 2007, 01:00

Колеги, преди няколко месеца имах същото телефонно позвъняване от задържан в ареста в Сливница.

След кратко проучване разбрах - обаждат се от Софийски централен затвор имат предварително телефони от наши клиенти, които са задържани там.

В неделя по обяд имах второ обаждане - казаха ми същите неща като на колегата открил темата.
Аз ги изслушах няколко минути / за да си изгубят ценните минути от затвора/ и след това им заявих , че ще се обадя на сръбския консул/когото познавам/, дали е постъпила при тях информация за задържано на Калотина такова лице.
Затвори и не го чух повече.
ari
Младши потребител

Мнениеот i_milev » 21 Дек 2007, 01:24

колеги, лесни пари няма бре, не сте ли го разбрали или във форума всички са под 20-годишини "юристи"
i_milev
Младши потребител

Мнениеот zelen » 21 Дек 2007, 21:06

На мен също ми се обаждаха в неделя.
Знаеха подробности за работата ми в следствието преди / цитираха точно къде /, представиха се с име, което е на служител в съответното РПУ / има такъв действително /, за останалото - както при другите по-горе.
Имам няколко клиента в ЦСЗ и работя по няколко тежки н.д. за наркотици и не се изненадах, даже се чухме със
" сърбина Зоран Петрович ", но след като казах, че трябва неговият човек в Бг да ми донесе хонорара, ми пожелаха "лек ден" и естествено трето обаждане нямаше.
Ето и номера, от който се обадиха: 0887 921 544.

За bebitor: имам позната, която се разходи по онзи край, за който говорите и преди 4 -5 г. си купи чудесни нарязани автомобилни гуми за 10 000 лв. Дорбе, че не я биха и нея, и съпруга й.
zelen
Потребител

Мнениеот prof_prof » 21 Дек 2007, 21:18

zelen написа:Ето и номера, от който се обадиха: 0887 921 544.

Същият номер, от който се обадиха и на мен :lol: :lol: :lol:
Изображение
prof_prof
Потребител

Мнениеот m_ilieva77 » 23 Дек 2007, 00:34

Само не знам защо ги наричате бургуджии?! Това са цигани калдераши. Може би това е поредната заблуда, която се опитват да пробутат. Измамата им е генетично заложена - без нея не могат да живеят. Пример - представителят на това племе Азис и лъжата, че е гей.
m_ilieva77
Младши потребител

Мнениеот m_ilieva77 » 23 Дек 2007, 00:42

Апропо, cruela, полицията знае за тези случаи и ги разследва. В пловдивски РПУ-та има лица с мярка "задържане под стража" и съответно повдигнати обвинения за измами.
m_ilieva77
Младши потребител

Следваща

Назад към Наказателно право