Мога ли ,ако съм разбрала за нарушение на законите ,че според тях има измама и чрез заблуда някой си извлича облагодетелстване?
Длъжна ли съм,самата аз също искам да съзирам прокуратурата?
- Дата и час: 04 Дек 2024, 00:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Сезиране до прокуратурата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
По принцип няма да е зле да я сезираш, ако си наистина убедена в това, което казваш. Защото, ако не е така- нали знаеш какво може да последва????
- barri
- Потребител
barri написа:По принцип няма да е зле да я сезираш, ако си наистина убедена в това, което казваш. Защото, ако не е така- нали знаеш какво може да последва????
Убедена ще бъда..
Ще си позволя да разкажа съмненията си:
Бащата на моето дете е осъден за издръжка 98 година 40 лв.
В момента дохода му според професията позволява да поискам повече,за което го уведомих.При разговора с него,той ми казва причината,от която е невъзможно в момента да бъде покачена издръжката.
Плащал наем,даже се принудил на две работи да ходи
Аз го подсещам,че има имот където той е собственик и само при вида на магазините и броят им,го подсещам че и 300-400 лв само от неговата идеална част от наемите могат спокойно да влезат в употреба ежедневието на детето му.
От там разбирам,че той не участва и няма право да припарва до имота си.Защото се водят дела за подялби,има сключени договори за наеми само с едните наследници,когато той отивал някога в магазините да предяви претенциите,самите магазинери го заплашвали,че ще го осъдят,а наследниците щяли да го лишат от наследството му.
Проверих,дали не ме будалка и се разрових във всички закони,по договори и задължения,за наследствата,за съсобствеността и сама установих,че този човек е въвлечен в заблуждение дори само по един от законите ,а именно 26 и29 чл.от ЗЗД.
Има предистория:след дългогодишни поделбени процеси,ВКС им отменя решението преди години,като той лично е упоменат че печели един от жилищните дялове със роднина от коляно,което автоматично отменя изпълнителният лист на другите наследници по предишни решения на съда.Тук е нарушен чл.282 ал.2,ал.5 и чл.245/3/ от ГПК/нов/,също нарушение има и по ЗС-чл.31,чл.32,чл.69 и чл.92 и 93 също от ЗС-приращения..
При което той споменава,че неможел нищо да направи,щяли да го лишат от наследство,не е подписвал никакви договори с никой,а това с наемателите и същите магазини на което съм свидетел е от 97 година Имало жалба срещу него с инцинирване,когато му е бил изхвърлен багаж от постройка построена от самия него,без да има дело за въвод и изгонване/предметите са ограбени от улицата/,че той имал физическа разправа с тях,професията му е особена и са уронили авторитета пред колегите,като също са извършили предмет на съмнение за уволнение от работата му.Има забрана да не доближава имота на метри и от сградата и от хорицата.
За мен си е измама дори с изпълнителния лист на живеещите там,който вече е отменен от вкс отдавна,тъй като се е издал единия от наследниците му да ползва жилището именно като жилище.Което също си е вид нарушение.
Искам да получа това което ми се полага на детето и мисля първо да сезирам прокуратурата за укриване на доходи,които явно са укрити с измама без да се е подписал и дал разрешение за наемоотдаване още на самия наследник,а именно бащата.
Че то ако ставаше сама да си давам нивите под наем на разни фирми,досега да са ме осъдили за измами и подписи,къде дават така?
Извинявам се за дългия си пост,но трябваше да представя въпроса си чрез фактите.
Имам ли право да сезирам прокуратурата,за да излезе и страха на наследника от който детето ще живее по-добре,лошото е че може да се запечатят обектите,но поне истината ще излезе,за да мога на чисто да реша дали да предявя иск за покачване на издръжката.
- izymena
- Потребител
вижте, дори и да получава наеми от въпросните обекти....просто сте в голяма заблуда, че може да ви се присъди 300-400 лв издръжка....просто няма практика съдът да присъжда такава издръжка....а колкото до другото....нищо не разбрах...кой кого ще лишава от наследство..кой кого е измамил )
- barri
- Потребител
barri написа:вижте, дори и да получава наеми от въпросните обекти....просто сте в голяма заблуда, че може да ви се присъди 300-400 лв издръжка....просто няма практика съдът да присъжда такава издръжка....а колкото до другото....нищо не разбрах...кой кого ще лишава от наследство..кой кого е измамил )
Ужаст
Е за магазин подобен на "хр.стоки",цигари,алкохоли,всичко пакетирано и ползване малко от двора за отпадъците им и складиране на кашони,каси и др.Които се виждат от улицата,има офис за застраховки,магазин за авточасти 2 в жилището,продължава на търговска улица офис/преустроен вече на магазинче/и зад него е 50 кв.склад за трите авточасти/било първа и втора употреба/,колко пък той с 1/4 идеална част печели,ако наистина взема наем?Имота се води на първа улица "център"-от там започва центъра на града.
Даже съм снимала всички магазини и къщата ,обект на предмета за издръжката
- izymena
- Потребител
Вижте, мъжът ви може да е и Роман Абрамович, и целия свят да го знае, че има милиони, но въпроса е какво вие ще докажете в производството по увеличаване на издръжката....но пак ви казвам- повече от 80-90 лв. не очаквайте.
- barri
- Потребител
barri написа:Вижте, мъжът ви може да е и Роман Абрамович, и целия свят да го знае, че има милиони, но въпроса е какво вие ще докажете в производството по увеличаване на издръжката....но пак ви казвам- повече от 80-90 лв. не очаквайте.
Ми нали първо трябва да проверя дали ще мота да предприема иск,на законова основа.
Бившия В случая даже жертва на някаква измама,която по НК чл.209/1и2/;210/5/;213;216;308/1/;309 е наказуема и за което съм забравила да ви подскажа,че умишлено са оставили два жилищни дяла да се разрушат/двора прилича на сметище от бонбандировки/,заради което даже той живее някъде под наем и неможе да ги ползва,а същевременно да се намалят и жилищата в делбения им процес.
Та да не отклоняваме темата ,длъжна ли съм като гражданин да уведомя и столична община и прокуратурата/но коя/,за вече известната ми картинка на обстоятелствата,страха ,заблуждението и най-вече на нелигитимния договор за наемите,като дам адресите и на другите наследници,които също не били съгласни и не били подписвали,а те даже общо имат 5/8 идеални части от имота?
Като се установи проверка,така ще разбера дали той участва в наемоотдаването и ще разбера за каква сума става въпрос,за да предявя иска си.Възоснова на това което ще ми отговорят от прокуратурата.
- izymena
- Потребител
Окей,не че ще им създам работа,те си имат в изобилие,но съм длъжна да ги сезирам,и от съвест и,че съм разбрала и от това ,че приятелка ми обади за издръжка от бившия си съпруг работещ в "Кремиковци" как взимала над 250 лева.Това преди две години го узнах
И мисля,че това е начина да узная аз доходите,черно на бяло написано и разпитано,кво ме интересуват техните машинации,важното е детето ми да не бъде ощетено и да може да си позволи една по-богата закуска вече
И мисля,че това е начина да узная аз доходите,черно на бяло написано и разпитано,кво ме интересуват техните машинации,важното е детето ми да не бъде ощетено и да може да си позволи една по-богата закуска вече
- izymena
- Потребител
"искам да съзирам прокуратурата"А стига!Изумените съзират и в сезирането неща, дето ние не ги съзираме.Ех, весели неща стават тук по форума.
- eklekti4kata
- Потребител
system написа:Добре, за какво престъпление смятате да сезирате прокуратурата ?
За документна измама,договор без нотариален акт/същия се намира в дело/
Но при обстоятелства които не съм знаела,например че е сключен договор преди 97 година от всички за облагородяване на същия имот,като никъде не е упоменат наем,няма да стане и не бих рискувала да преча на третото лице,което уж облагородява старата сграда и бараките.
Еми това е,детето ще се храни с прашец от мазилки,подпорни мърсотии и ще се храни с глад
С такъв договор и наеми немогат да се докажат.
Ако пък излезе съвсем вярно,когато сме живяли щастливо как ме е лъгал,ще излезе наяве,тайничко си подписвал договори с врага без да знам,е много неудобно ще стане и за мен.
Ще се откажа
- izymena
- Потребител
ИЗУМЕНА, престанете да губите времето на колегите. Ако наистна имате правен проблем, консултирайте се с адвокат. Форумът не е ПУЦ.
- rts
- Активен потребител
izymena написа:system написа:Добре, за какво престъпление смятате да сезирате прокуратурата ?
За документна измама,договор без нотариален акт/същия се намира в дело/
Но при обстоятелства които не съм знаела,например че е сключен договор преди 97 година от всички за облагородяване на същия имот,като никъде не е упоменат наем,няма да стане и не бих рискувала да преча на третото лице,което уж облагородява старата сграда и бараките.
Еми това е,детето ще се храни с прашец от мазилки,подпорни мърсотии и ще се храни с глад
С такъв договор и наеми немогат да се докажат.
Ако пък излезе съвсем вярно,когато сме живяли щастливо как ме е лъгал,ще излезе наяве,тайничко си подписвал договори с врага без да знам,е много неудобно ще стане и за мен.
Ще се откажа
Нищо не разбрах. Каква документна измама ? Чл. 212 "Който чрез използване на документ с невярно съдържание, неистински или подправен документ получи без правно основание чуждо движимо имущество с намерение противозаконно да го присвои, се наказва ..." Нещо не ми се връзва. Бъркате нещо
- system
- Активен потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|