начало

244 кандидати са допуснати до външния конкурс за административните съдилища 244 кандидати са допуснати до външния конкурс за административните съдилища

моля за юр консултация за да не пострадам, ако помагам на чу

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за юр консултация за да не пострадам, ако помагам на чу

Мнениеот talazi » 24 Ное 2016, 20:15

моля за юр консултация за да не пострадам, ако помагам на чужд и непознат за мен човек

уча към бюрото по труда в***, като безработен.Имаше курсистка, казала, че не се разбира с роднините си, няма деца и приятели.

по Закона за здравето повече от3 дни с експресно дело не може да е лишена от свобода-1 реш.лекар ц.б-ца и 2 от експресното дело от съдията.обикновените дела се водят поне 1 месец и лиш от свобода за 2 месеца.

по данни на вещо лице, на 9-и окт. без съд.реш. и без реш.лекар ц.б-ца, с полицейски патрул от някъде(вероятно оБуч.център) е лишена от свобода.

до момента не е освободена, 7 дневния срок от получаване на призовката за обикновено дело не е спазен да е била на свобода, според компютъра на вещото лице, а тази седмица окончателното реш. на обикновеното псих.дело я е въвело за 2 месеца в ***.Вещото лице, каза че ***не желае да е лиш.от свобода, въпреки впечатлението ми от преди.

Какви рискове би имало, ако аз или друг от обучението я посещаваме и ако почине и трябва да връчат някому трупа на тази непозната за нас учащите от месец с нея-как да мога да се освободя от този ангажимент, както и от контакти с нея след освобождаването й(в учебниците по съд.психиатр.литература пише, че не може да се изпише човек без приятели или близки).
Какви рискове има за мен или някой който би я посетил.

Нямам информация от другите обучаеми някой да е знаел още първата седмица, след изказването на ***, че е псих болна и я изнудват да постъпи в псих.и спря да идва в ц.-бе разяснено на обучаеми попитала за ***, в присъствието на 2-3 др.обучаеми, че във вс. отдел по имена се пита (формите з априсъствие не крият нито 1 име) или се пров. в СРС и, че няма да имам време и няма да проверя скоро и моля някой д апровери и бих му помогнал, в полза на спазването на закона.

Не ми харесаха следните възможни нейни навици и възгледи:
Може би проси.
Опитва се да смеси няколко нейни различни по характер проблеми, внушаващ лъжовна връзка между тях и изказвания "подала съм жалба за кражба "/"ще подам жалба за кражба"за 500лв от някакъв нейн кредит от 700лв.за по-малко от 5 минути смени в противоположонст съобщенията в клас.
talazi
Нов потребител

Re: моля за юр консултация за да не пострадам, ако помагам н

Мнениеот katerinakuch » 03 Дек 2016, 13:47

Просто не се занимавайте с нея. Елементарно решение на Вашия "проблем". Не сте длъжен да и помагате и да се занимавате с нея, както и да вървите подире и, особено ако тя не иска. В чл. 32 от Конституцията на Република България, като част принципа за неприкосновеност на личния живот, е прогласена забраната “Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи”.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Наказателно право