начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Може ли да протестираме срещу изпратения заместник

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да протестираме срещу изпратения заместник

Мнениеот sowa7 » 19 Фев 2008, 09:29

Здравейте, получавала съм компетентни отговори в този форум и това ме подсети, че пак може да помоля за съвет. Ситуацията е следната - директорката на нашето училище е в дълги болнични. Отсъства повече от месец и вероятно ще продължи още няколко месеца. Първият месец - по нейна заповед я замества една от помощник-директорките. Зная, че след това Регионалният инспекторат трябва да пусне заповед кой да замества директора на училището. И това стана - вчера съвсем внезапно ни изпратиха една госпожа от съседно училище. ВЪПРОСЪТ ми е - не беше ли редно, (при положение че сме 100 души учители, с висока квалификация, имаме четири помощник директора, някои от нас са били директори на училища, други са кандидатствали - т.е. има достатъчно хора с опит, които биха могли да поемат функцията на директор докато се върне нашия) първо да говорят с човек от колектива? И още - КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ние, учителите,ако НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ с изпратения отвън човек (да поясня - притеснени сме от този факт, тъй като доскоро имаше проверка в училище, за която смятаме че е тенденциозна... Ние бяхме едни от най-активните по време на стачката..Та проверката беше за седмица, за две.. после продължи ДВА МЕСЕЦА ..открити са само дребни пропуски в документацията.. и се притесняваме да не би това назначение да е първа стъпка към промяна на ръководството на училището )
sowa7
Нов потребител

Re: Може ли да протестираме срещу изпратения заместник

Мнениеот donna » 19 Фев 2008, 11:02

sowa7 написа:Здравейте, получавала съм компетентни отговори в този форум и това ме подсети, че пак може да помоля за съвет. Ситуацията е следната - директорката на нашето училище е в дълги болнични. Отсъства повече от месец и вероятно ще продължи още няколко месеца. Първият месец - по нейна заповед я замества една от помощник-директорките. Зная, че след това Регионалният инспекторат трябва да пусне заповед кой да замества директора на училището. И това стана - вчера съвсем внезапно ни изпратиха една госпожа от съседно училище. ВЪПРОСЪТ ми е - не беше ли редно, (при положение че сме 100 души учители, с висока квалификация, имаме четири помощник директора, някои от нас са били директори на училища, други са кандидатствали - т.е. има достатъчно хора с опит, които биха могли да поемат функцията на директор докато се върне нашия) първо да говорят с човек от колектива? И още - КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ние, учителите,ако НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ с изпратения отвън човек (да поясня - притеснени сме от този факт, тъй като доскоро имаше проверка в училище, за която смятаме че е тенденциозна... Ние бяхме едни от най-активните по време на стачката..Та проверката беше за седмица, за две.. после продължи ДВА МЕСЕЦА ..открити са само дребни пропуски в документацията.. и се притесняваме да не би това назначение да е първа стъпка към промяна на ръководството на училището )

Вие освен да отровите живота на заместника друго няма да направите. Все пак в случая не сте вие ,които решавате кой ще е заместника.Притеснява ви ,че ако директорката се пенсионира ,а е възможно най -малко по болест и се насрочи конкурс ще изберат заместника за директор ли, ами това си е конкурс вс. може да се яви?
Това което питате няма нищо общо с прословутата стачка.
Щом женат си върши работата какъв е проблема!
donna
Старши потребител

Мнениеот genius75 » 19 Фев 2008, 16:55

просто са свикнали всеки да им върви по гайдата.....
genius75
Потребител

Мнениеот sowa7 » 19 Фев 2008, 17:11

:D хайде сега - чухте учител и веднага се настроихте!!! Първо, нямаме намерение да тровим живота на никого. Въпросът ми беше съвсем конкретен - имаме ли право да протестираме срещу едно такова решение, което е взето без съгласието на колектива. Когато се яви кандидат за директор на дадено училище, на конкурса има представители от съответния колектив. Затова се питам дали и в случая не би трябвало да е така. Моля да ме разберете правилно - НЕ става въпрос за личността, която ще замества директорката, а за ПРИНЦИПА...Второ - не знаем дали госпожата ще си върши работата или не, защото е едва от няколко дни при нас. Трето - а вие КАК бихте обяснили проверка на училище в продължение на два месеца, освен като тенденциозна? И още - защо не е назначен заместник на директорката в рамките на законоустановения срок - един месец след отсъствието й, а едва след два месеца? Колкото до безплатната консултация - е, извинете, че помислих, че може да ме насочите..забравих, че при адвокат и "добър ден" струва пари..
Нямам против да ме поканите на среща СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ, стига да получа ясен отговор..
Благодаря все пак... И още - почувствах се лично засегната, та затова ще отговоря и лично - НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА АБСОЛЮТНО НИЩО НАГОТОВО В ТОЗИ ЖИВОТ, така че моля, без констатации. Мисля, че не съм обидила никого, за да бъдете толкова язвителни.. Мислех да напиша и още..ама явно не си струва.. Само ще добавя, защото явно не сте наясно - за кризата в българското образование вината на учителите е най-малка..Но това е друга тема, за друг форум
sowa7
Нов потребител

Мнениеот donna » 19 Фев 2008, 17:38

Наясно съм госпожо/господине ,зная по-вече от учителите. Като гледам учебниците /писани от ваши колеги/ главният герой много трудно се открива. Като гледам някой от колегите ви ходят по разголени и екстравагадни от хлапетата .........още искате ли?
Системата когато аз учих беше друга и учителите бяха други ,но вс. нещо с времето си.
Сега проверката крива ,утре назнам си кой..............

Спомням си ,че в 5 клас в учебника на детето ми имаше задача ,която се решава с лимеси ,още не бяха учили такива неща/при нас се учеха последния курс мисля на средното и ги имаше в първ част висша матеватика във ВУЗ /...аз е реших задачата не за друго, но имам и някоя и др. висша математика ...това е учебник и още мн. мога да ви пиша ,но няма смисъл!
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 19 Фев 2008, 17:48

donna написа:Спомням си ,че в 5 клас в учебника на детето ми имаше задача ,която се решава с лимеси ,още не бяха учили такива неща/при нас се учеха последния курс мисля на средното и ги имаше в първ част висша матеватика във ВУЗ /...аз е реших задачата не за друго, но имам и някоя и др. висша математика ...това е учебник и още мн. мога да ви пиша ,но няма смисъл!

Виждаш ли, ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕ!
Изображение
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот portokal » 19 Фев 2008, 17:52

Пък аз за пръв път чувам за лимеси. 8)

А към питащата: май никъде служителите нямат гарантирано право да си избират началниците.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sowa7 » 19 Фев 2008, 17:56

Ако бяхте следили внимателно стачката, щяхте да знаете, че протестираме и срещу безумните учебници, които НЕ СЕ ПИШАТ ОТ УЧИТЕЛИ.. Едва след като ги отпечатат, изпращат екземпляр в училище, за да изберем по кой от всичките ще работим..По моя предмет има 16!!! (шестнадесет) ВАЛИДНИ!! учебника, от които ползвам пет, от които пък правя един урок, за да е РАЗБИРАЕМ за децата... Моля, не ни упреквайте за безумието на МОН и МОНСТЪРА... И моля админа да заключи темата - явно няма смисъл да си говорим и да си разменяме взаимни обвинения..Това може да го направите някъде другаде.. И още, моля някои от участниците в дискусията ДА СИ ОПРАВЯТ ПРАВОПИСА, преди да говорят за останалите.. Бъдете здрави!
sowa7
Нов потребител

Мнениеот donna » 19 Фев 2008, 18:20

portokal написа:Пък аз за пръв път чувам за лимеси. 8)

А към питащата: май никъде служителите нямат гарантирано право да си избират началниците.

Жалко ,че чуваш за първи път ,по твое време може и да са ги изхвърлили ,но оная задача се реши точно с тях .
Ама учителката се засегна ,а няма за какво вс. което написах е истина и тук теми не се заключват. Истина е и за студентите от педагогическите факултети и т.н.
В мое лице няма да намери подкрепа .Тая стачка беше безумие ,то не стига ,че "много се учи" ,но детето ми си прекара доста време у дома заради тях.

Моите уважения ,но защо стачката не е направиха лятото ,кво си мислеха излагация пълна .
Аз все пак плащам данъци ,как мислите от къде се вземат заплатите в държавните и общинските училища ,малко или много са си от тия данъци,които вс. плащаме.
И съм много права ,че зная по-вече от доста от тях ,защото по мое време имаше учители !
donna
Старши потребител

МОЖЕТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ, НО НЕ БЕЗПЛАТНО!

Мнениеот zelen » 22 Фев 2008, 17:44

sowa7 написа: ВЪПРОСЪТ ми е - не беше ли редно, (при положение че сме 100 души учители, с висока квалификация, имаме четири помощник директора, някои от нас са били директори на училища, други са кандидатствали - т.е. има достатъчно хора с опит, които биха могли да поемат функцията на директор докато се върне нашия) първо да говорят с човек от колектива? И още - КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ние, учителите,ако НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ с изпратения отвън човек (да поясня - притеснени сме от този факт, тъй като доскоро имаше проверка в училище, за която смятаме че е тенденциозна... и се притесняваме да не би това назначение да е първа стъпка към промяна на ръководството на училището )

Госпожо sowa7, внимателно прочетох притесненията Ви.
Напълно сте права относно възраженията срещу този натрапник, който са ви спуснали отнякъде. А и вие имате опит като директор и познавате проблемите на училището. Кой, ако не вие, е подходящ за този пост?!
Това означава всички целесъобразни и не дотам целесъобразни покупки за благото на училището да се утвърждават от вас.

Преди 2 години заместник-министър на образователното министрество помогна на една директорка на училище с 1300 ученици да НЕ отиде в заслужен отдих - имах огромна мотивация да й съдействам да оваканти мястото.
Надявам се, че вие няма да будите основателни съмнения в корупционните практики у родителите!

Вие трябва да знаете, че който плаща музиката, той я и поръчва и в този смисъл - редовите учители и директори нямат право на мнение, защото са наемни работници на заплата и могат само да слушат и изпълняват каквото им се нареди!

Ако се явите на конкурс - желая ви успех.
Ако решите да го обжалвате - богата практика с МОН имам достатъчно.

А сега сериозно и делово - ако решите да обжалвате това назначение и всичките несъгласни с новия директор сте готови да ангажирате адвокат / от всеки учител по 20 лева /- имате шансове да успеете!
Последна промяна zelen на 23 Фев 2008, 09:07, променена общо 1 път
zelen
Потребител

Назад към Трудово право