начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Нощен труд

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нощен труд

Мнениеот dubrowski » 30 Сеп 2009, 20:49

Работя Нощно време 5 на 2 "нормална работна седмица", но често правят едни, според мен безсмислени, срещи на отдела и противопожарни тренинги, които са едни и същи. Администрацията на фирмата а имено прекия ми ръководител не иска да ме разбере че аз съм след нощна смяна и преди нощна смяна трябва да идвам на тези "сбирки", което респективно намалява почивното ми време. Моля ви за съвет какви права имам имайки предвид , че работя само нощно време и 5 поредни смени, дали мога да се позова на ТК ако няма да отида?
Предварително ви благодоря
dubrowski
Младши потребител

Re: Нощен труд

Мнениеот ivan_lawyer3 » 30 Сеп 2009, 21:13

Имате право на минимален период почивка между смените - това е неотменимо право.

Но, не би следвало да се конфронтирате с прекия началник, по-скоро трябва самият той да спазва ограничението.

Недай боже да се случи някаква злополука - от Инспекция по труда разследват, от прокуратурата разследват, ако не е перфектно - всички отиват на следствие.

За причиняване на умора все едно са създали условия за злополука.

По-скоро така трябва да се представят нещата - "При една проверка, злополука, работника е невинен, носи отговорност прекия ръководител".
ivan_lawyer3
Потребител

Re: Нощен труд

Мнениеот dubrowski » 01 Окт 2009, 14:24

Добре а колко е минималното почивно време в моя случай, от карая на смяна до началото на следваща или повече?
dubrowski
Младши потребител

Назад към Трудово право