начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

платен отпуск на учител-лектор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

платен отпуск на учител-лектор

Мнениеот margarita.1957 » 06 Окт 2009, 13:03

Здравейте, въпросът ми е полага ли се платен отпуск на учител -лектор, при отработени 12 часа на месец? Същият не работи на друго место.Много Ви благодаря за компетентния отговор на въпроса ми относно непроменения БУЛСТАТ. Нещата в НАП се оправиха, след като подадох отново всички прекратявания на хората на хартиен носител.Ще съм Ви благодарна и ако сега ми помогнете.
margarita.1957
Младши потребител

Re: платен отпуск на учител-лектор

Мнениеот sunrise » 06 Окт 2009, 14:11

А той по какъв договор работи?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот margarita.1957 » 06 Окт 2009, 14:12

Учителят - лектор работи по трудов договор по чл.114 от КТ
margarita.1957
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 06 Окт 2009, 16:53

Сега, маргарита мисля че пак тук беше задавала въпроси относно нещо подобно.....както и да е.
За да има работник право на платен годишен отпуск по ТД по чл.114 КТ, трябва да се установи в самия договор как е разпределено работното време

Ако е в определени дни от седмицата, но повече от 4 часа дневно, то тва значи че лището ще има право на пл.г.о. когато е отработил поне половината от законоустановеното работно време - което пък е 8 часа, а половината от това законоустановено време е 4 часа.
Сиреч, на ден да е работил поне 4 часа и тогава се полага само платен годишен отпуск.
Ако е установено работно време по-малко от 4 часа, то тогава работника няма право на пл.г.о. и в този случай не се вписва в трудовата книжка трудовия стаж а се издава само удостоверение обр.УП-3.
genius75
Потребител

Мнениеот margarita.1957 » 06 Окт 2009, 20:04

Много Ви благодаря за бързия и компетентен отговор. Учителят работи по 3 часа на седмица или 12 часа на месец. И от това следва, че не се полага платен отпуск. А за УП-3 ще му издам в края на учебните занятия на 2009/2010г.Преди 6 месеца имах питане за несменения БУЛСТАТ, който ми донесе много проблеми в НАП. Благодарение на Вашата помощ всичко по списъка с напуснали и работещи се оправи. Още веднъж благодаря за всичко !
margarita.1957
Младши потребител

Назад към Трудово право