начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Подаване на молба зо напускане по чл. 327 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подаване на молба зо напускане по чл. 327 от КТ

Мнениеот mimata87 » 16 Ное 2009, 01:13

Здравейте,

онзи ден на 13.11.09г. си пуснах молба за напускане по чл.327 ал.2 от Кт поради неизплащане на заплатите ми за следните месеци: август, септември,октомври- пълни заплати, като за месец юни и юли имам да взимам остатък от заплатите си 40%, понеже са ми дали по 60% от тях за тези два месеца, а си искам парите за изработения труд.
Това което ме интересува силно е как стои въпроса с пускане на ИСК към кой трябва да се обърна, плаща ли се какво точно се прави и наистина ли е така, че в 14 дневен срок работодателя е длъжен да изплати дължимото.Какво да направя моля помогнете.

Благодаря предварително
mimata87
Нов потребител

Re: Подаване на молба зо напускане по чл. 327 от КТ

Мнениеот mimata87 » 16 Ное 2009, 01:20

mimata87 написа:Здравейте,

онзи ден на 13.11.09г. си пуснах молба за напускане по чл.327 ал.2 от Кт поради неизплащане на заплатите ми за следните месеци: август, септември,октомври- пълни заплати, като за месец юни и юли имам да взимам остатък от заплатите си 40%, понеже са ми дали по 60% от тях за тези два месеца, а си искам парите за изработения труд.
Това което ме интересува силно е как стои въпроса с пускане на ИСК към кой трябва да се обърна, плаща ли се какво точно се прави и наистина ли е така, че в 14 дневен срок работодателя е длъжен да изплати дължимото.Какво да направя моля помогнете.

Благодаря предварително
mimata87
Нов потребител

Мнениеот vanila_ce » 16 Ное 2009, 11:18

Обръщате се към адвокат по трудово право.Той ще види документите и ще състави и внесе исковата молба в съда.Няма такъв срок от 14 дни,едно дело продължава средно 3/5 месеца.
vanila_ce
Потребител

Мнениеот mimata87 » 16 Ное 2009, 18:25

Ясно благодаря. А защо днес ми казаха, 4е шрьбва да си пусна молба по чл128 от КТ за извлечение на ведомостите и за това има срок 14 дни за тези ведомости. А като ми дадат тозеи документ какво ми дължат кога и как мога да си взема парите не може ли по барзо. А подаването на ИСК е друго нали и при него ли е така 3/5 месеца. Кое е най доброто решение.
mimata87
Нов потребител

Мнениеот vanila_ce » 16 Ное 2009, 18:53

Просто ако работодателят ви оспори незабавното изпълнение на база ведомости/а той може да го направи без да дава обяснение/ пак отивате на дело
vanila_ce
Потребител

Назад към Трудово право