начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение

Мнениеот djjinna » 08 Яну 2010, 13:26

Здравейте!
Имам нужда от съвет по следната малко объркана ситуация. Изпълнявах длъжността помощник директор в училище по заместване до завръщането на титуляра, който е в 1 годишен неплатен отпуск и изпълнява временно длъжността директор до назначаване на конкурс. Преди няколко дни ми връчи заповед за съкращение, с мотива, че съкрашава щата на помощник-директора. Т.к. не спазва едномесечното предизвестие ми изплащат 1 заплата и полагаемия платен отпуск 19 дни.
Въпросът ми е правилно ли е това съкращение и изплащането само на 1 заплата
djjinna
Нов потребител

Re: Съкращение

Мнениеот mlad_nl0 » 09 Яну 2010, 12:07

djjinna написа:Здравейте!
Имам нужда от съвет

...при адвокат
mlad_nl0
Младши потребител

Мнениеот Гост » 09 Яну 2010, 14:47

djjinna написа: правилно ли е това съкращение

Правилно или не зависи от това дали има налице действително съкращение на щата, трябва да има валидно взето решение за това.
djjinna написа:правилно ли е ....изплащането само на 1 заплата

Освен обезщетение заради неспазен срок на предизвестието и неползван годишен отпуск иматате и право на обезщетение при уволнение- чл.222(1) КТ.
Гост

Мнениеот djjinna » 09 Яну 2010, 19:47

Благодаря
djjinna
Нов потребител

Назад към Трудово право