начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

колко адвокатски хонорара се дължат

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

колко адвокатски хонорара се дължат

Мнениеот trudov76 » 15 Фев 2010, 20:30

Здравейте.
Искам да заведа дело срещу бившия си работодател за:
1. Заплащане на неползван отпуск.
2. Незаплатено трудово възнаграждение за 2 месеца
3. Издаване на удостоверителни документи за трудовия ми стаж
То е ясно, че без адвокат тая работа няма да стане, ама искам да Ви питам относно хонорара му, това три иска ли се водят, защото гледам че в чл.7, ал.1, т.1 от тарифата за минималните адвокатски възнаграждения пише "за трудови дела" - 150 лева.
Та сега като отида при адвокат, той за всеки иск по мин. 150 лв. ли ще ми вземе /общо 450 лв/ или тъй като трите иска ще се водят едно "дело" ще мога да мина само с 150 лв?
trudov76
Нов потребител

Re: колко адвокатски хонорара се дължат

Мнениеот ivan_lawyer3 » 15 Фев 2010, 21:06

На една инстанция е 150 лева. Има доста трудни трудови дела, не се заблуждавайте, че може съвсем лено да осъдите работодателя.

А всъщност разходите се възстановяват, можете да уговорите разсрочено плащане и други.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот sunrise » 16 Фев 2010, 10:57

trudov76 написа:Здравейте.
Искам да заведа дело срещу бившия си работодател за:
1. Заплащане на неползван отпуск.
2. Незаплатено трудово възнаграждение за 2 месеца
3. Издаване на удостоверителни документи за трудовия ми стаж
То е ясно, че без адвокат тая работа няма да стане, ама искам да Ви питам относно хонорара му, това три иска ли се водят, защото гледам че в чл.7, ал.1, т.1 от тарифата за минималните адвокатски възнаграждения пише "за трудови дела" - 150 лева.
Та сега като отида при адвокат, той за всеки иск по мин. 150 лв. ли ще ми вземе /общо 450 лв/ или тъй като трите иска ще се водят едно "дело" ще мога да мина само с 150 лв?

Опеределено са три иска, те вървят в комплект, а Вие преценявате кой да заведете.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот rts » 16 Фев 2010, 15:41

С колко ще "минете" ше разберете след разговор с избрания от Вас адвокат - казуси и хора разни, а Тарифата е за минималните адвокатски възнаграждения.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право