начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

трудово правна консултация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

трудово правна консултация

Мнениеот veshin » 04 Мар 2010, 22:04

Строителен инженер съм, жена на 56 годишна възраст с 30 години стаж.Поради сърдечно заболяване от ТЕЛК ми предлагат пенсиониране по болест с 80% инвалидност с право на работа. Ако се пенсионирам по този начин и не работя повече - ще спре ли да ми се трупа стаж от този момент нататък? Ако пък приема да работя на намален работен ден-4 или 6 часа примерно, стажът който ще ми се натрупва ще бъде ли редуциран съответно на 50% и 75%?
veshin
Младши потребител

Re: трудово правна консултация

Мнениеот law_master » 05 Мар 2010, 09:24

veshin написа:Строителен инженер съм, жена на 56 годишна възраст с 30 години стаж.Поради сърдечно заболяване от ТЕЛК ми предлагат пенсиониране по болест с 80% инвалидност с право на работа. Ако се пенсионирам по този начин и не работя повече - ще спре ли да ми се трупа стаж от този момент нататък? Ако пък приема да работя на намален работен ден-4 или 6 часа примерно, стажът който ще ми се натрупва ще бъде ли редуциран съответно на 50% и 75%?

Здравейте,

ако се пенсионирате по болест с след това трудив стаж няма повече да Ви начислява т.к. не работите, а КТ посочва изрично кога може времето през което работникът или служителят не е работил да се счита за трудов стаж /чл.352-354/
Ако работите на 4 или 6 часа няма да Ви се редуцира стажуът на 1/2 или 3/4 . :wink:
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Назад към Трудово право