начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Моля за юридически съвет

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за юридически съвет

Мнениеот doli_ » 27 Мар 2010, 22:11

Здравейте.Работя в държавна детска ясла.Ръководството ни раздаде да попълним декларация по чл.107а, ал.4/за имотно състояние/.Аз съм си декларирала имота пред данъчната служба. Има ли правно основание Директорката да изисква тази декларация от нас още повече, че горепосочения член касае трудовото правоотношение в държавната администрация ?
С уважение: Д.М.
doli_
Младши потребител

Re: Моля за юридически съвет

Мнениеот doli_ » 28 Мар 2010, 22:17

Моля за отговор на горния ми въпрос, никой ли не може да ми отговори ?Потърсих и източници, срещнах подобни на моя въпроси, но никаде не беше даден отговор.Толкова ли е сложен?
doli_
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 29 Мар 2010, 15:31

Не виждам къде е проблемът във Вашия случай и защо сте така притеснена. :wink: Не Ви коства нищо и нищо няма да изгубите, ако просто попълните въпросната декларация/само че с вярно съдържание/, в която да не затаявате истината, както и да не описвате при никакви обстоятелства неистина.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот fetisov » 29 Мар 2010, 16:09

Здравейте,
Аз пък (честно казано) виждам проблем! Защо служител в държавна детска ясла (т.е. неработещ в държавната администрация) ще трябва да попълва въпросната декларация, след като това е задължение за работещите по трудово правоотношение само в държавната администрация? Ако това се въведе като практика нали си давате сметка колко работници и служители работят в предприятия на бюджетна издръжка, държавни училища, детски градини и ясли и т.н, и т.н. Всички те ли ще трябва да подават такава декларация????
fetisov
Потребител

Мнениеот apknokia » 29 Мар 2010, 19:38

Здравейте, съветвам ви да погледнете внимателно длъжностната си характеристика, възможно да се окаже че въпросната детска градина е звено от администрацията
apknokia
Младши потребител

Назад към Трудово право