начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Дискриминация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дискриминация

Мнениеот fey_01 » 21 Апр 2010, 22:24

Моля за помощ относно следния казус: Аз съм лице с увреждане на долните крайници. Работя като държавен служител - главен експерт в престижна институция. Започнала съм след конкурс без всякакви привилегии-наравно със здравте хора. Издигнала съм се пак чрез конкурс след години на работа и специализации. В последните три години имам страхотен проблем с ходенето на работа - няма къде да паркирам, а не мога да се придвижвам с градския транспорт. Подавах неколкократно молби да се реши проблема ми, позовавайки се на Закона за интеграция на хората с увреждания.Работодателя отказва да реши проблема ми, отлагайки го във времето, като по-този начин ме дискриминира. За шефовете, които непрекъснато се увеличават може да се отпускат персонални коли с шофьори и всичко това с държавни пари, а за мен не може да се осигури едно паркомясто. Няколко пъти вече вдигат колата ми с паяк, нищо че имам карта за преференциално паркиране в синя зона, която обаче важи 4 часа, а работния ден е 8.Налага се да ходя час и половина преди работното време за да намеря местенце и да обикалям през деня, за да го сменям. Моля помогнете ми със съвет към коя институция да се обърна за помощ!
fey_01
Младши потребител

Re: Дискриминация

Мнениеот blagi » 28 Апр 2010, 10:39

Здравей fey_01,
можеш да се обърнеш към Български хелзинкски комитет. За твое улеснение оставям и техните координати: интер. адрес: http://www.bghelsinki.org -оттук можеш да разбереш повече за тяхната дейност, както и да се свържеш с отдела Правна програма.
blagi
Нов потребител

Re: Дискриминация

Мнениеот fey_01 » 28 Апр 2010, 20:32

Благодаря ти!
fey_01
Младши потребител

Назад към Трудово право