начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

ограничение за забременяване

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ограничение за забременяване

Мнениеот dred » 28 Апр 2010, 11:01

Ако водещият мотив са предимно парите, то нека тогава съпругът Ви замине да работи във Великобритания. От него си зависи дали и кога ще го стори. Въпрос на личен избор. Но ако реши да остане тук, просто трябва да се примири със съществуващата действителност. Успех както тук, така и във Великобритания! Ако обаче тук сте недоволни, то и там все ще има пак нещо, от което да не сте доволни.:)[/quote]
Водещият мотив е социалната и образователна политика на 1 държава, а парите са онзи всеобщ еквивалент, който осигурява социалния статус на лице, положило интелектуален труд за придобиване на дадена квалификация.
За примирението-оставете демагогията и манипулацията за политиците- при мислещите хора много -много не работят-мислите ли, че като адвокат аз не ги владея и не мога да ги различавам :mrgreen:
dred
Потребител

Мнениеот chadel » 29 Апр 2010, 01:53

Мисля, че се отклонихте. Въпросът е доколко подобна уговорка за неустойка противоречи на морала и добрите нрави примерно, санкционирайки конституционно обявена закрила на майчинството и т.н. Става въпрос за граждански договор. Също съм на мнение като колегите, че в трудов договор е несъмнено нищожна, защото имуществената отговорност на работника/служителя е уредена numerus clausus императивно и не може работодателят да я разширява по този начин.
chadel
Потребител

Мнениеот kazimirc4 » 26 Май 2010, 00:53

Здравейте колеги. Крайно забавно ми беше да прочета написаното от Вас. Не съм се забавлявал на трудовоправна тема така много отдавна. Благодаря ви. А иначе се сещам са написаното в чл.203, ал.1 от КТ -"Работникът или служителят отговоря имуществено съобразно правилата на тази глава за вредата, която е причинил на работодателя по небрежност при или по повод изпълнение на трудовите си задължения"!!! Сигурно ако жалващото се лице "работи" с тялото си/каквото и да означава това/е възможно работодателят да претърпи вреди, ако същото това тяло е с различна естетика от изискуемата! Но да се определи "забранителен" срок за забременяване от 5 години и неустойка като цитираната сума не е необходимо само вопиеща некомпетентност - ако не от работодателя, то поне от този който е оформил идеята на текста.Това е просто висша степен на цинизъм! Да,това може да стане ако се намери съд, който да потвърди законността на подобен текст и ако заплатата на лицето е 10 000 лева.А иначе си и в сила чл.206 от КТ -1 работна залата/не вярвам лицето да е ръководител/!? Ще е голямо шоу да се присъства на такова дело!!!
kazimirc4
Потребител

Предишна

Назад към Трудово право