начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Прекратяване по чл. 326 но преди изтичането?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване по чл. 326 но преди изтичането?

Мнениеот di_mitko » 25 Авг 2010, 16:30

Здравейте,
Подадох предизвестие за прекратяване на трудовият договор по чл. 326 ал.1
Каква е процедурата ако искам да не спазя срокът на предизвестието и да напусна 10 работни дена по рано? Необходимо ли е да подавам ново заявление за прекратяване и как да го обвържа с предното?
di_mitko
Нов потребител

Re: Прекратяване по чл. 326 но преди изтичането?

Мнениеот wladi » 25 Авг 2010, 21:34

Защо е подадено предизвестие. Това означава ли, че работодателя не е съгласен с напускането?
Обичайно се пише:
Днес 01.08 заявявам, че желая трудовото првоотношение да бъде прекратено по взаимно съгласие (чл.325) от 20.08. Моля при несъгласие настоящето да се счита за предизвестие по чл.326.
В 99% работодателите удовлетворяват подобно желание.

10-те дни може да не се отработват, но дължите обезщетение на работодателя в размер на 10 дневното възнаграждение.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот di_mitko » 26 Авг 2010, 11:05

Работодателя отказва да ме пусне по взаимно по рано а предизвестието ми е 3 месеца. Пуснах го защото повече не ми се работеше в тази компания поради ред причини. Междувременно си намерих друга работа и за това искам да съкратя предизвестието с 10 работни дни. Наясно съм, че по чл. 220 ал.1 дължа обезщетение което не ме притеснява. Въпроса ми е по скоро как да го оформя документално? И какъв документ трябва да пусна към работодателя?
di_mitko
Нов потребител

Мнениеот wladi » 27 Авг 2010, 19:24

Заявление до работодателя с правно основание и чл.220 от КТ - целта е да бъде уведомен, че напускате а не сте в самоотлъчка, нама задължителна форма.
Контра хода на обидения Работодател е да Ви забавят документити по прекратяването на правоотношението, най малкото с мотива, че счетоводно месеца още не е приключен.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Трудово право