начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Имам ли право на борса

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право на борса

Мнениеот pepa27 » 24 Авг 2010, 13:05

Здравейте, имам 28 години трудов стаж, от който 27 са едно работно място, а последната година на друго. От 22 октомври до 21 март 2010 година бях на борсата и ми изплащаха по 170 лева на месец, но от там ми намериха работа и от 22 март 2010 година работя в една фирма, но сега мисля, че ще я закриват, но не искат да ни освободят, а ние сами да си напуснем. Искам да помоля да ми пишете имам ли право на борса ако напусна и за какъв период и също така имам ли право на борса ако ме уволнят и за какъв период. Благодаря предварително.
pepa27
Нов потребител

Re: Имам ли право на борса

Мнениеот sunrise » 24 Авг 2010, 14:51

На борса не знам , ама на обезщетение засега нямате право. Такова ще получите, след като работите 9 м. Без значение дали сам сте напуснете или сте Ви освободят, ще имате право да получавате минимума на обезщетението, защото ще сте за втори път в последните три години.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот planinaot » 25 Авг 2010, 14:21

pepa27 написа:Здравейте, имам 28 години трудов стаж, от който 27 са едно работно място, а последната година на друго. От 22 октомври до 21 март 2010 година бях на борсата и ми изплащаха по 170 лева на месец, но от там ми намериха работа и от 22 март 2010 година работя в една фирма, но сега мисля, че ще я закриват, но не искат да ни освободят, а ние сами да си напуснем. Искам да помоля да ми пишете имам ли право на борса ако напусна и за какъв период и също така имам ли право на борса ако ме уволнят и за какъв период. Благодаря предварително.

Съгласно чл. 54б, ал.4 от Кодекса за социално осигуряване ако не са изминали 3 години от последния път, когато сте била регистрирана в Бюрото по труда и сте получавала обезщетение за беработица, Вие имате право да се регистрирате в Бюрото по труда, но ще получавате обезщетение само за 4 месеца в минимален размер.
planinaot
Младши потребител

Мнениеот pepceto » 13 Сеп 2010, 21:17

Получавала съм обезщетение за безработица от м. декември 2007 до м. март 2008, от м. април 2008 работя по трудов договор до м. август 2010г. Въпросът ми е тези три години по чл. 54б т. 4 от м. декември 2007 или от м. април 2008 започват да текат?
pepceto
Нов потребител

Назад към Трудово право