начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Помощ за прекратяване на трудово отношение по чл.327 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за прекратяване на трудово отношение по чл.327 от КТ

Мнениеот lianatas » 25 Ное 2010, 00:58

Здравейте, проблемът ми е следният:
На приятелката ми не е изплатено трудовото възнаграждение за последните 4 месеца.
След като като се запознах със съдържанието на чл.327 от КТ ми е ясно, че трябва да се подаде молба за напускане по този член, както и чл.224 /за неизплатен годишен отпуск/ та въпросът ми е:
Тъй като в момента тя е в болничен дали молбата трябва да се подаде от датата на изтичане на болничният лист или може да се подаде и от ден в които болничният все още е в сила?
Другият проблем е че я карат да се яви на работа по време на болничен с предтекста, че не достигал персонал?
Трябва ли да изискваме входящ номер или е достатъчно управителят на смяна да се подпише на двата екземпляра, че са получени и да сложи печат на фирмата?
Пдоблем ли е да сезираме Инспекция по труда след напускане или трябва да е по време в което все още работи ?
Може ли в молбата освен т.2 да се включи и т.1 имайки впредвид, че е болничен. С т.1 ме притеснява момента с "и работодателят не му осигури друга подходяща работа съобразно предписанието на здравните органи" тъй като тя не претендира за дуга позиция в съответната фирма.

Моля за съвет как да процедираме.
Предварително благодаря на отзовалите се !!!
lianatas
Нов потребител

Re: Помощ за прекратяване на трудово отношение по чл.327 от КТ

Мнениеот igli4ka66 » 25 Ное 2010, 17:18

Как да процедирате-отидете при адвокат...
igli4ka66
Потребител

Re: Помощ за прекратяване на трудово отношение по чл.327 от КТ

Мнениеот stratfor » 25 Ное 2010, 17:49

Като гледам много избързвате в желанието си да прекратите договора. Тя да си получава болничните, а това че искат да се върне на работа следва да го игнорирате. Давностният срок е 3 години от момента в който вземането е станало изискеумо, така че не бързайте. Преди да подавате молби, при адвокат...
stratfor
Младши потребител

Назад към Трудово право