начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Правилник по безопасност на труда при взривните работи

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правилник по безопасност на труда при взривните работи

Мнениеот Rossita » 10 Юни 2007, 14:38

Много ми трябва този правилник, не е обнародван в ДВ...

Правилник по безопасността на труда при взривните работи(утвърден със Заповед № 294 на МТСГ от 1996 г.; ДВ, бр. 3 от 1997 г.; Бюлетин „Безопасност на труда“ МТСГ-ГИТ, София, 1997 г.; изм., със Заповед № 20 на МТСП от 1999 г.; ДВ, бр. 24 от 1999 г.)

Благодаря предварително :)
Rossita
Нов потребител

Мнениеот Rossita » 16 Юни 2007, 19:41

Намерих си го :)
Rossita
Нов потребител

Re: Правилник по безопасност на труда при взривните работи

Мнениеот jliachi » 09 Дек 2009, 16:35

На мен също ми трябва този правилник за безопастност на труда при взривни работи , в интернет не го намирам
jliachi
Младши потребител

Мнениеот vtcekov » 20 Яну 2010, 11:15

Продавам Правилник по безопасноста на труда при взривните работи в електронен вариант с търсачка , оформление и т.н. , поради трудното му намиране го поръчах на една фирма да го препише и улесни работата с него .Цена 25лв.
Пълен комплект закони , правилници , бланки и т.н. за взривните работи изготвени по същият начин - 50лв.

GSM -0886393388
меил vtcekov@abv.bg
vtcekov
Нов потребител

Мнениеот system » 20 Яну 2010, 12:07

Уважаеми колеги, позволявам си да вляза в темата във връзка със следния въпрос: Правилникът, за който говорите, е утвърден от Министъра на труда и социалните грижи през 1996 г. При действието на сегашната Конституция, вмсички нормативни актове се обнародват (в чл. 5 ал. 5 от КРБ е използвана думата "публикуват", но мисля, че в нея не е вложен смисъл, различен от обнародването). А съгласно чл. 4 ал. 1 т. 10 от Закона за Държавен вестник, на обнародване в ДВ подлежат правилниците на министрите. Какво излиза тогава - че след като не е обнародван в ДВ, този НА не е влязъл в сила.
Другата възможна теза е влагането в термина "публикуват" в Конституцията на различен смисъл от "обнародват" и необвързване на публикуването на НА непременно с поместването им в ДВ. Тогава с публикуването на Правилника в Бюлетина по безопасност на труда би могло да се приеме, че е спазен чл. 5 ал. 5 от КРБ.
Колега Rossita, прегледахте ли самите броеве на ДВ около датата на приемане на този Правилник ? Има нормативни актове, които са обнародвани, но не са поместени в Апис и Сиела.
system
Активен потребител

Мнениеот day » 04 Фев 2010, 14:14

За съжаление в ДВ в неофициалния раздел е публикувана само Заповедта за утвърждаване на правилника, а самият правилник го няма. По този начин съществуват още редица почти неоткриваеми правилници :(
Вероятно щом има Заповед за утвърждаване, обнародвана в ДВ, това според държавните юристи означава, че и съответния правилник влиза в сила, без да бъде обнародван в ДВ.
day
Нов потребител

Мнениеот sonny » 29 Мар 2010, 11:54

понеже един образ дето е писал иска пари (25 лв)
аз ще му направя дъмпинг и ще го дам на всеки БЕЗПЛАТНО
електронен вариянт
като ако го искате на електронен физически носител - цената е 2 лв
0888 703 498 или скайп: usmiv4o
sonny
Младши потребител

Мнениеот hangelov08 » 18 Дек 2010, 11:04

sonny написа:понеже един образ дето е писал иска пари (25 лв)
аз ще му направя дъмпинг и ще го дам на всеки БЕЗПЛАТНО
електронен вариянт
като ако го искате на електронен физически носител - цената е 2 лв
0888 703 498 или скайп: usmiv4o

В случай, че все още държите на казаното от Вас ще съм Ви много благодарен, ако ми изпратите този така добре пазен Правилник: hangelov08@lex.bg
hangelov08
Нов потребител

Назад към Трудово право