начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

член на ВСК иска справка за внесен чл. внос и удържани суми

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

член на ВСК иска справка за внесен чл. внос и удържани суми

Мнениеот eti-m » 08 Дек 2012, 19:11

Здравейте! Аз съм ЛС в държавна институция.Там където работя има изградена структура на Взаимно спомагателна каса т.н. ВСК. Членският внос, както и удръжките по заемите се правят от ТРЗ-то ни след представяне на списък от ръководството на ВСК и във фиша за работна заплата си фигурира чл.внос толкова, заем ВСК толкова. Преди дни постъпи искане от член на ВСК до Директора за справка за внесен чл. внос и удържани суми по заеми за годините на целия период на членството и, а тя била член от постъпването си на работа през 1979 год. Първоначално директора и каза, че това искане трябва да отправи към ръководството на ВКС, че то е доброволно членство и не трябва да се обръща към него, но след като гл. ни счетоводител ми обясни как съм длъжна да направя исканата справка той резюлира искането и с "да" без да пише кой да я изготви. При нас имаме длъжности, както подобава на държ.структура ТРЗ и касиер . Аз отказах да изготвя справката позовавайки се на чл. 128а, ал.2 от КТ , за това че справката която лицето иска няма отношение с трудовото и правоотношение. Казах, че като дл.лице съм назначена да изготвям документи с офиц. характер т..е. да послужат пред външни инстанции, а исканата справка лицето може да си направи от фиша за работна заплата, който и се дава ежемесечно именно с тази цел. 14 дн. срок за изготвяне на справката още тече, но аз очаквам искане за писмено обяснение и заповед за наказание.
Моля за Вашето мнение имам ли право. Благодаря Ви предварително!
eti-m
Младши потребител

Назад към Трудово право