начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Имат ли право даме уволнят дисциплинарно за недаден болничен

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Имат ли право даме уволнят дисциплинарно за недаден болн

Мнениеот Melly » 05 Яну 2013, 23:34

julyanvonemona написа:И понеже темата е в обхвата на трудовото право бих искал да попитам какъв е реда за пенсионирането на "старши потребител".

Не е предвиден такъв ред.
Като при адвокатите е - раздадените "титли" са пожизнени. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kolegat » 06 Яну 2013, 00:25

Ебати кукумявките (Мели-та, Поли-та, Наде-та). Прав беше Токушев и оня пръч стамболиев, че жени с право не трябва да се занимават. Ама кво да прайш, сбъркан народ и държава сме...
kolegat
Потребител

Мнениеот xnikolanx » 06 Яну 2013, 00:48

Моля ви прочете предните ми последни 2 мнения в темата и им отговорете :(
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот Гост » 06 Яну 2013, 01:14

Еми няма да го криете- пак го публикувам открито
kolegat написа:Ебати кукумявките (Мели-та, Поли-та, Наде-та). Прав беше Токушев и оня пръч стамболиев, че жени с право не трябва да се занимават. Ама кво да прайш, сбъркан народ и държава сме...

Кукумявката се смята за символ на мъдростта ( нещо да научиш поне).
Ако е било опит за нарушаване на нечие равновесие цитираното доказа единствено, като представител на мъжкото съсловие, че не всичко дето носи панталон е качествено.

Мишки!
Последна промяна poli_g на 20 Яну 2013, 00:38, променена общо 1 път
Гост

Мнениеот xnikolanx » 06 Яну 2013, 01:52

doc03 написа:
xnikolanx написа:......... Според повечето доктори причината беше, че съм веган(вегетарианец) от 6години, ноза щастие един от лекарите които ме изследваха също беше вегетарианец и установи, че не това е причината.

Извинявай, но фактът с вегетарианството, за мен, те вкарва малко от страната на кукувиците ...

xnikolanx написа:Тази анемия която имах води ли се хронино заболяване

Анемия не е диагноза, а симптом. Дай диагнозата и ще ти отговоря.
(Имай предвид, че "Витамин В-12 дефицитна анемия" също е симптом ...)

"Витамин В-12 дефицитна анемия" баш така го записаха, но по-късно се установи ,че проблема е в чревната ми микрофлора, проблем с власинките на червата поради който и месо да съм ял пак нищо съм нямало да усвоявам. Циьокалия или нещо такова, глутена бил виновен да мисе изтънят власинките на червата и трябваше 6 месеца да не консумирам нищо с глутен. Нотова нее важно, за пред закона е записано "Витамин В-12 дефицитна анемия". Това ще ми свърши ли някаква работа в помощ ако се стигне до обжалване в съда?
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот xnikolanx » 06 Яну 2013, 02:16

doc03 написа:Не. Според мен няма да свърши, въпреки, че глутеновата ентеропатия е хронично състояние. Мисля, че в групата бяха само психиатрични, онкологични, професионални, туберкулоза, диабет, ИБС. Необходимостта от диета какво общо има с работата ?
Даже може да излезе, че ти е вредно да работиш точно това.

Но !
Нищо не ти се е изтънило. Просто спри глутена окончателно. От тъпкане с веге си го отключил. Стани си пак нормален човек.

Няма да коментирам нормалността на човек свързана с вегетарианството. Но изтъняването на власинките на червата ми е установено при гастроентеролог. Благодаря ви за информацията!

Вече съм спокоен, че като си дам болничния в понедленик съм все още защитен от закона :)
Ако в понедленик там ненадейно обаче ми стане пак лошо(недай се боже) и реша да си тръгна от работа(щото ми е лошо), говорим хипотетично, и ако ми е толкова мн лошо,че на следващия ден(след като евентуално понеделник си тръгна от работа щото мие мн лошо) във вторник ако отида при личния лекар и ми издаде болничен за понеделника и следващи дни.... Тогава би ли имало проблем за мен от законова гледна точка? Знаете имам доказана анемия от преди около половин година, за която съм лежал в болница, вследствие на която би било обяснимо, слабия ми имунитет и защо често боледувам :P :D
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот xnikolanx » 06 Яну 2013, 08:03

doc03 не ме мислете за търтей и толкова лош и некоректен човек, просто работодателя ми не е коректен с мен, затова и аз не към него.

P.S. харесва ми това което сте написали в подписа си :)
xnikolanx
Младши потребител

Мнениеот andy70 » 06 Яну 2013, 08:50

Ех, тъкмо станаха пуканките и купонът взел, че свършил ... засега ;-(((
Или дамите взели, че станали хрисими през новата.......
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот xnikolanx » 06 Яну 2013, 17:55

Не си пазя работодателя, просто не искам да има право да ме уволни дисциплинарно, нито да ме изнудва за взаимно съгласие , а по член 328 :D (на борсата да не съм толкова прецакан) (действително ме осигуряват на висока заплата и ако е по 328-и член, 60%, за 6 месеца си е цифра )

Междудругото работодателя ми ми плаща кеш повече отколкото ме осигурява години на ред, както и всеки във фирмата(хора с по 1500 на 514 осигуряват, хора с по 2000 месечно на 916 се подписват), че ги осигуряват. Тука кфо мога да направя? Да не се подпиша на цифрата на която ме осигуряват за последните 3 месеца.. мога ли да им създам проблем, питам ако решат да ме плашат с дисциплинарно да контрирам и аз?
xnikolanx
Младши потребител

Предишна

Назад към Трудово право