начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Трудов договор не на реална заплата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов договор не на реална заплата

Мнениеот slujitelka1 » 21 Апр 2018, 18:54

Здравейте, притисната от работодателя съм подписала трудов договор на минимална, а не на реална заплата. За мен - работника законно ли е това. Каква наказателна или друга отговорност може да понеса, ако това се разкрие. Това отговаря ли на подписване на документ с невярно съдържание? Много съм притеснена и моля за помощ.
slujitelka1
Нов потребител

Re: Трудов договор не на реална заплата

Мнениеот katerinakuch » 23 Апр 2018, 00:11

Не се притеснявайте. Всичко си е законно. Не носите никаква наказателна отговорност нито Вие, нито работодателят Ви. Не сте подписала документ с невярно съдържание, бъдете спокойна. Винаги може да промените договора и да го подпишете на "реална заплата".
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот emilia_katsarova » 24 Апр 2018, 11:38

Вас по-скоро би трябвало да Ви интересува на каква сума Ви осигуряват
emilia_katsarova
Младши потребител

Мнениеот slujitelka1 » 24 Апр 2018, 23:18

katerinakuch написа:Не се притеснявайте. Всичко си е законно. Не носите никаква наказателна отговорност нито Вие, нито работодателят Ви. Не сте подписала документ с невярно съдържание, бъдете спокойна. Винаги може да промените договора и да го подпишете на "реална заплата".

Сърдечно Ви благодаря! И аз по-късно видях, че съгласно чл.339, ал. 6 от НК не нося наказателна отговорност, май само работодателят по този член носи такава.
slujitelka1
Нов потребител

Назад към Трудово право