начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Граждански договор по време на отпуск по майчинство.СПЕШНО

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждански договор по време на отпуск по майчинство.СПЕШНО

Мнениеот adriana07 » 21 Яну 2008, 18:46

Здравейте, проблема ми е следния:
Работя в общинска организация, но в момента съм в болничен до 315 дни /детето ми е на 7 месеца/, мога ли в това положение да работя в същата администрация но да ми плащат по граждански договор за работата която ми е по длъжносна характеристика? Ако не какви други варианти позволява закона?
adriana07
Нов потребител

Re: Граждански договор по време на отпуск по майчинство.СПЕШ

Мнениеот Geradim » 21 Яну 2008, 23:37

"adriana07"
"Работя в общинска организация"

Явно сте държавен служител.
Няма пречка да работите по граждански договор, освен ако няма разпоредба, която изрично да забранява това, в нормативен акт, касещ специално "общинската организация", която ви е работодател.
Geradim
Младши потребител

Мнениеот dask » 22 Яну 2008, 13:39

Дали полагате труд по служебно или трудово правоотношение не е основното. Тъй като вие най-добре знаете какъв е характера на правоотношението със структурата в която работите, не се поддавайте на смелото заключение на Geradim, че сте държавен служител.
Що се отнася до това възможно ли е да уредите нещата с граждански договор, ръководителя на съответната структура ще прецени най-добре-ако е достатъчно разумен ще се консултира с юрист.
Тези, които можем да дадем точен отговор в настоящия форум, едва ли ще го направим-преди всичко, защото няма достатъчно информация.
Така че не се "хабете" по форумите, а се грижете за детето-да ви е живо и здраво, и смело ползвайте обезщетенията , а също и помощите за отглеждане на дете. :D
dask
Потребител

Мнениеот sunrise » 22 Яну 2008, 17:11

Струва ми се ,че истинския въпрос в случая е: Може ли да работя на граждански договор работата дето я работя на трудов, ама да си запазя майчинството? Защото в противен случай не виждам смисъл.
Или има нещо друго ,дето не го хващам?
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право