начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

ТРУДОВ СТАЖ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТРУДОВ СТАЖ

Мнениеот tanval » 22 Окт 2009, 10:53

през 93 и 94г работих в фирма която е фалирала 2001г .Освободен сьм от нея на 31 12 1994г но в ТК имам крьгьл печат.Сега не ми признават ТСтаж защото нямам правоьгьлен печат.Какво да правя щом фирмата е фалирала
tanval
Младши потребител

Re: ТРУДОВ СТАЖ

Мнениеот sunrise » 22 Окт 2009, 10:57

Отидете в НОИ и поискайте те да ви издадат справка.Сега , ведомостите задължително се предават при тях, но за онзи период , нямам спомен.
sunrise
Активен потребител

Re: ТРУДОВ СТАЖ

Мнениеот mosqito » 22 Окт 2009, 12:49

tanval написа:през 93 и 94г работих в фирма която е фалирала 2001г .Освободен сьм от нея на 31 12 1994г но в ТК имам крьгьл печат.Сега не ми признават ТСтаж защото нямам правоьгьлен печат.Какво да правя щом фирмата е фалирала

Няма нормативен акт който да изисква полагането на "правоъгълен" печат в ТК. Съгласно НТКТС:

Чл. 6. (1) При прекратяване на трудовото правоотношение продължителността на трудовия стаж, придобит от работника или служителя при работодателя към датата на прекратяване на трудовото правоотношение, се записва с цифри и думи и се подписва от главния счетоводител и от работодателя, като се подпечатва с печата му.

Това означава, че с цифри и думи се записва "прослуженото време" в дни, месеци и години и тази информация се удостоверява с подписите на управителя и гл. счетоводител, като се поставя и фирмения печат. А въпросният "правоъгълен печат" е направен да улесни работата на отдел "човешки ресурси" като в разграфените клетки се записват горните данни. Но както вече се каза - те може да се запишат в свободен текст при спазване на изискванията на чл. 6 НТКТС.
mosqito
Младши потребител

Назад към Трудово право