начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Изчисляване на трудов стаж при непълно работно време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изчисляване на трудов стаж при непълно работно време

Мнениеот kamen123 » 25 Ное 2009, 15:55

Здравейте,
имам следната молба/въпрос:
Как се изчисляна трудовия стаж при непълно работно време. Пример:
Постоянното седмично работно време е 15 часа.
Работното време се разпределя върху два дни от седмицата.
Получавам месечно възнаграждение от xxxx Euro бруто при седмично работно време 35 часа (т.е. хххх*15/35).
Искам да зачета трудовия си стаж от Германия при сегашният ми работодател в България.
Благодаря предварително за отговорите!
kamen123
Нов потребител

Re: Изчисляване на трудов стаж при непълно работно време

Мнениеот planinaot » 02 Дек 2009, 13:17

kamen123 написа:Здравейте,
имам следната молба/въпрос:
Как се изчисляна трудовия стаж при непълно работно време. Пример:
Постоянното седмично работно време е 15 часа.
Работното време се разпределя върху два дни от седмицата.
Получавам месечно възнаграждение от xxxx Euro бруто при седмично работно време 35 часа (т.е. хххх*15/35).
Искам да зачета трудовия си стаж от Германия при сегашният ми работодател в България.
Благодаря предварително за отговорите!

Според чл.355 от Кодекса на труда за 1 ден трудов стаж се признава времето, през което работникът или служителят е работил най-малко половината от законоустановеното за него работно време за деня. За 1 месец трудов стаж се зачита календарният месец, през който са изработени най-малко 21 дни при 5-дневна работна седмица. Ако за деня не може да отработите поне половината от законоустановеното работно време, то тогава трудовия стаж не може да се приравнява и се отчита по отработени часове.
Осигурителният стаж се отчита винаги спрямо отработените часове.
planinaot
Младши потребител

Назад към Трудово право