начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Възстановяване на работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възстановяване на работа

Мнениеот marsia » 18 Яну 2010, 20:38

Възстановена съм на предишната си работа. От уволнението до днес са минали 1.8 год. Работодателката ми иска наново пълен набор документи: свидетелство за съдимост, медицинско за постъпване на работа и т.н. Моля кажете ми необходимо ли е това?
marsia
Нов потребител

Re: Възстановяване на работа

Мнениеот tati_go » 01 Юни 2010, 18:08

Ако съдът е постановил, че уволнението ви е неправомерно и е признал за такава заповедта за уволнението ви, то той я е отменил - връщате се на работното си място и се трудите, все едно, че заповедта не е издавана.
Разбира се - обучение по здраве и безопасност при работа, инструктажи - да.
Не могат да ви искат никакви други документи.
Тъй като ви се заплащат само 6 месеца обезщетение, а вие не сте работили 18 месеца не е ясно последващата година признава ли се за осигурителен стаж, ако "да", а сте нямали трудово възнаграждение сте ощетени за пенсиониране не по ваша вина.
Дали това не е повод за ново дело за причинените материални и морални щети?
Аватар
tati_go
Потребител

Назад към Трудово право