начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

ПОСЛЕДВАЩО ИЗМЕНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОСЛЕДВАЩО ИЗМЕНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Мнениеот delaila » 28 Яну 2010, 16:40

Работодателя ми иска да промени длъжностната характеристика на длъжността която заемам като Технолог поточна линия, като иска да прибави нови задължения към основните и по точно Орган по безопасност на труда. Не иска да сключим допълнително споразумение за увеличаване на заплатата или временно да изпълнявам тази длъжност. Отговарям на изискванията за образование.
Въпрос : Ако откажа да подпиша длъжностната характеристика какви последствия ще има за мен, и въобще задължена ли съм да я подписвам.

В КТ не намерих нищо конкретно по казуса.
Само това в едно тълкуване на кт.
[url]Когато с последващо изменение или допълнение на връчената при сключване на трудовия договор длъжностна характеристика се възлагат допълнителни/ различни трудови функции, е налице трудов спор между страните по изпълнение на трудовото правоотношение. В този случай работникът или служителят има право да се обърне към съда, който е единственият компетентен орган да се произнесе по трудовия спор.[/url]
Ако се обърна към съд в кого е правото по презумпция.

Моля за съвет! Много благодаря предварително. Спешно ми трябва.
delaila
Нов потребител

Re: ПОСЛЕДВАЩО ИЗМЕНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Мнениеот delaila » 30 Яну 2010, 10:52

Може ли някой да даде мнение?
Ако не предложете ми адвокат по трудовоправни въпроси в Пловдив за да се консултирам с него! Мерси предварително.
delaila
Нов потребител

Re: ПОСЛЕДВАЩО ИЗМЕНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Мнениеот marsia » 05 Фев 2010, 18:28

Не я подписвай, преди да я покажеш на адвокат. Аз подписах "на доверие", защото ми казаха, че е типова. Четири дена след това бях уволнена по чл.328 т.6
Доскоро се пържихме в съда.
marsia
Нов потребител

Назад към Трудово право