начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Имам ли право на шест брутни заплати ?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право на шест брутни заплати ?

Мнениеот mihailna » 05 Сеп 2010, 16:25

Съкратиха ме през м. март , от април и до сега съм регистриран към Бюрото по труда. Не съм започвал работа през това време при друг работодател. През м. август придобих право на пенсия. Имам ли право на 6 брутни работни заплати от работодателя който ме съкрати и при който имам непрекъснат трудов стаж 29 години?
mihailna
Нов потребител

Re: Имам ли право на шест брутни заплати ?

Мнениеот Pause » 05 Сеп 2010, 18:29

Тълкувайки ,нормата на Чл222 ал3 от КТ ако през последните 10години сте при един и същ работодател имате право на 6 :D брутни заплати и работодател не се смята бюрото по труда.
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Имам ли право на шест брутни заплати ?

Мнениеот gatta_nera » 05 Сеп 2010, 20:41

Имате право на такова обезщетение от работодателя само ако към момента на прекратяване на трудовото правоотношение (м.март) вече сте били придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. Но тъй като вие придобивате това право чак през м. август, нямате право на обезщетение по чл.222 ал.3 от КТ.
gatta_nera
Младши потребител

Назад към Трудово право