начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Може ли банка да удържи цялата заплата без ИЛ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли банка да удържи цялата заплата без ИЛ

Мнениеот sergo6 » 30 Окт 2010, 20:15

Работя в един големите български университети в София. Заплатата ми се преведжа по картова сметка в банка Х - изрично условие на работодателя....
В същата банка Х имам кредит респ. вноска по кредита. Редовно внасям по този кредит само че не точно на падежната дата.Задълженията ми никога не са превишавали три месечни вноски.
Последните 2 месеца обаче банката ми прибира заплатата без да ме пита и уведомява за това и без аз по договора с банката да съм подписвал съгласие за "незабавно инкасо" или нещо подобно .Кредита не е съдебен респ. изискуем и на практика банката ме оставя втори месец без доход.....
Има ли право...???
sergo6
Нов потребител

Re: Може ли банка да удържи цялата заплата без ИЛ

Мнениеот hidden » 31 Окт 2010, 12:32

Ако не е изрично записано в договора за кредит - няма право. Погледнете си обаче пак договора.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Re: Може ли банка да удържи цялата заплата без ИЛ

Мнениеот chadel » 31 Окт 2010, 12:39

"Заплатата ми се превежда в банка Х - изрично условие на работодателя" - аз винаги съм се чудел, как обикновеният работник/служител може да накара работодателите да спазват закона и по-конкретно чл. 270, ал. 3 КТ..
chadel
Потребител

Назад към Трудово право