начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

платен годишен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

платен годишен отпуск

Мнениеот zuno1 » 08 Ное 2010, 13:38

Здравейте,ако може някой да се намеси с компетентно мнение.Въпросът ми е:Може ли да ме накарат да изляза не по своя воля 3 дена платен отпуск през месец декември с аргумента,че от новата календарна година отпуската за 2010 ще ми изгори.Има ли влязло в сила такова решение за отпуските.Благодаря предварително.
zuno1
Нов потребител

Re: платен годишен отпуск

Мнениеот kontrol » 09 Ное 2010, 11:54

Ако е вярно, което написах тук, то отговорите биха били:
zuno1 написа:Може ли да ме накарат да изляза не по своя воля 3 дена платен отпуск през месец декември
поначало да, без да е нужно да се обосновават, стига да са налице предпоставките по 173 VІІ КТ
zuno1 написа:с аргумента,че от новата календарна година отпуската за 2010 ще ми изгори.
не
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Назад към Трудово право