начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

обезщетение за безработица

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обезщетение за безработица

Мнениеот viva79 » 15 Ное 2010, 17:54

Здравейте,
Имам следния въпрос относно моята майка и ще съм ви благодарна ако някой ми помогне.
Значи тя има 34 години трудов стаж, регистрирана е като безработна на 1.05.2010. След 10 месеца започва работа на 1.03.2010 до 15.09.2010 което прави 6м и половина. При сегашните условия би трябвало да има 9 месеца трудов таж за да получава пари от НОИ като безработна. До колкото съм запозната Народното събрание приеха, че от 2011 този срок ще е 1 година. В този ред на мисли тя в заварено положение ли ще е или ще е необходимо да си навакса тази 1 година. С други думи ще трябва да работи още 2 месеца и половина или 5 месеца и половина?
Благодаря предварително.
viva79
Нов потребител

Назад към Трудово право