начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Просто мнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Просто мнение

Мнениеот chinchilla » 19 Дек 2012, 15:32

Чета мненията в този подфорум, чета и, въпреки че съм престъпник..... поне такъв по документи,(не по сърце) стоя и си мисля....защо съм станал такъв, какъвто съм...Не съм учил - добре, тъп съм, отново се съгласявам, нямам ценз.... какво е това ценз- та аз мога да разглобя и сглобя ДВГ, по-добре, отколкото завършил Вилхем Пик....мога да администрирам всеки сайт, мога да боравя с всимки тези неща, но ... НЯМАМ ЦЕНЗ.Нямам образование, нямам практика... така казват всички евентуални работодатели.
До тук добре, но, в момента, с който си намирам работа и се държа отговорно към задълженията си, не отсъствам, приветствам задачите дадени ми от работодателя, изпълнявам всичко, което ми е заръчано, се оказва, че заплатата ми е по-ниска от това, което очаквам, от това което е записано като законна такава. Нямам право на грешка, защото съм "стрелян заек" и трудно бих си намерил друга работя, нямам право нагрешка, защото винаги мога а бъда сменен, нямам право на ГЛАС, че ми се бави заплатата, защото съм това, което съм.... А на какво имам право? На какво питам аз да се уповавам, сле като стриктно и честно съм си гледал задълженията, но работодателя ми не е гледа своите? Къде да се оплача, към кого да се обърна? Това е тема, която наистина ме интересува. Приемете, че съм нормален човек, абстрахирайте се от темите ми, това, което написах, отразява същността на 80 процента от хората в българия. българия с Малка буква, защото за мен, това е частна институция, не държава. Извинете, ако съм обидил някой с мнението си .
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Просто мнение

Мнениеот emilgrigorov » 19 Дек 2012, 16:41

Ми, работи за себе си. Отдавна те гледам. Ставаш.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 19 Дек 2012, 17:03

NQ
Последна промяна neutralen на 26 Дек 2012, 17:47, променена общо 1 път
neutralen
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 19 Дек 2012, 17:19

Бях написал два абзаца, но..... как да работя за себе си...нали пари трябват...
ЕмилГригоров, за какво ставам ...дай идея
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот kazimirc4 » 19 Дек 2012, 23:34

До chinchilla.
Когато си добронамерен и добросъвестен, другата страна следва/а по-точно е задължена/да изпълни поетите задължения! Така е по закон/ в случая КТ/, но така е и по съвест и според обичайното право. До около 1915 г в страната в сферата на "Бизнеса" е било в сила т.н."джентълментско споразумение" наред с обичайните писмени договорености. Това което знам от моите дядо и хората преди него е следното : Тежко и горко ти ако не спазиш поетите задължения. Общественото мнение те отхвърля -тебе и твоите наследници.
В такъв случай кой е престъпникът - онзи, който един път е нарушил закона или този, който го прави ежедневно!и в добавка се чувства прав....и силен.... и .......
Щом ти си изправната страна - ти си добрият.
Иначе какво казва притчата за Христос и търговците в Храма Соломонов.....
kazimirc4
Потребител

Назад към Трудово право