начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

ТД за извършване на работа от разстояние с гражданин на ЕС

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТД за извършване на работа от разстояние с гражданин на ЕС

Мнениеот neta_m » 10 Яну 2013, 13:04

Здравейте,
Как бихте подходили при следния казус:
Компанията е регистрирано в България юридическо лице.
Чужденец, който трябва да пребивава в страната си /членка на ЕС/ повече от 183 дни/годишно, и да работи по трудов договор с Българската компания; Чужденецът пътува във връзка с предмета на дейност в компанията по цял свят, включително и в България.
Въпроси които се опитвам да изчистя:
1. Най-подходящ в случая ми се струва договор за работа от разстояние или /дори за предпочитане според мен/ с работно място от смесен тип - частично в БГ в офис на българската компания и частично от изнесено работно място в чужбина.
2. Кое би било командировка в случая - според мен всяко пътуване към различно от двете работни места място със заповед от работодателя във връзка с изпълнението на служебни задължения.
3. За командировани лица /повече от 183 дни годишно/ варианта с пенсионно осигуряване в страната на командироване съществува - в случая с работа от разстояние виждате ли такъв вариант - аз не успях да открия.
Моля да коментирате казуса по същество и проблемите, които смятате че биха изникнали.
Как ви се струва работата от разстояние като вариант в случая изобщо?
neta_m
Нов потребител

Назад към Трудово право