начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

нормативно уреждане на доброволния труд

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нормативно уреждане на доброволния труд

Мнениеот Н. Йорданова » 10 Юни 2004, 20:19

Здравейте!
Интересува ме дали се работи по въпроса за нормативното уреждане на условията за полагане на доброволен труд в нашето законотворчество. В развитите страни си свободен да полагаш такъв труд , а после съответно ти се намалят данъците, ползваш бонуси при кандидатстване на нова рабиота или учебно заведение и т. н. С други думи," и обществото сито и ти доволен". Ще му дойде ли реда на това и в България?
Н. Йорданова

Re: нормативно уреждане на доброволния труд

Мнениеот donna » 10 Юни 2004, 20:23

хубава идея .........., но не мога да ти отговоря ,те от сумата и време говорят за семейно облагане ,а за доброволен труд и благоприятите последици от него .....
donna
Старши потребител

Мнениеот alexander_tonev » 10 Юни 2004, 21:15

В чл.157, ал. 1, т. 7 КТ се уреждаше отпуск за участие като доброволец в мероприятия на Червен кръст, но тази разпоредба е вече отменена:))
alexander_tonev

Мнениеот alexander_tonev » 10 Юни 2004, 22:11

Това е единствената разпоредба, за коятосе сетих, относно "доброволен труд", която носи някаква привилегия. Обаче от 2001 г. е отменена.
alexander_tonev

Мнениеот лунатик » 10 Юни 2004, 22:52

приятелю Тонев,
питанките ми бяха към задаващия "казуса", а не към тебе. Та хубаво си се сетил, че е имало и такава разпоредба в КТ, щото аз нямам спомен :-).
лунатик

Мнениеот donna » 10 Юни 2004, 23:04

ех..........мечти , у нас такава привилегия .........едва ли ,то един кодеск на труда кърпен от всякъде и продължават да го кърпят и само той ли , аз вече не смея да дам мнение преди да погледна в закона да не би да съм пропуснала някое изменение и допълнение такова законотворчество и кому е нужно ............
donna
Старши потребител

Мнениеот alexander_tonev » 10 Юни 2004, 23:05

Колега, иначе идеята на г-жа/г-ца Йорданова е много разумна и, ако се възприеме от законодателя, би била много полезна. То и в Конституцията има задължение за гражданите да съдействат на държавата при бедствия, но това задължение не е развито в закон, така че добросъвестното му изпълнение да е свързано с някакви стимули.
alexander_tonev

Мнениеот donna » 10 Юни 2004, 23:09

вярно
donna
Старши потребител

Назад към Трудово право