начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Иск по трудово правни отношения

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Иск по трудово правни отношения

Мнениеот eyachev » 30 Авг 2018, 19:52

Здравейте!
Има много вещи лица в този форум, та имам няколко въпроси по лично гражданско дело с работодател.
1. Иск с правно основание беше предявен от мен към моя работодател в Районен съд. Същият отхвърля предявения от мен иск, като ме осъжда да заплатя разходите за юрисконсултско възнаграждение в размер на ,,Х“ лева.
2. В законния срок обжалвах решението пред Окръжен съд, който потвърждава решението на Районния съд като правилно и ме осъжда да заплатя разходите за юрисконсултско възнаграждение в размер на ,,Y“ лева.
3. Отново в законния срок внесохме жалба срещу решението пред ВКС на РБ, но същия определи, че не допуска касационно обжалване на въззивното решение на Окръжния съд и за трети път ме осъжда да заплатя разходите за юрисконсултско възнаграждение в размер на ,,Z“ лева.
Питането ми е: в какъв срок и каква сума трябва да заплатя - ,, Х“ + ,,Y“ + ,,Z“ и тече ли някаква лихва върху сумата? Има ли смисъл /понеже работодателя е много известен и голям/ и подлежи ли на обжалване пред друг състав на ВКС - защо въззивното решение не е допуснато до касационно разглеждане, а се взима за правилно решението на предходния съд?
eyachev
Нов потребител

Re: Иск по трудово правни отношения

Мнениеот svegrigorov » 30 Авг 2018, 20:46

На деня, в който излезе определението на ВКС за недопускане на обжалването, то влиза в сила и вие вече дължите разноските. Може да мине време, докато те си извадят изпълнителен лист и заведат изпълнително дело пред ЧСИ. Добре е да го избегнете и да платите преди това.

Не тече лихва върху разноски за адвокатско/юрисконсултско възнаграждение.

Определението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.
svegrigorov
Потребител

Re: Иск по трудово правни отношения

Мнениеот lawchoice » 30 Авг 2018, 21:04

eyachev написа:Здравейте!
Има много вещи лица в този форум, та имам няколко въпроси по лично гражданско дело с работодател.
1. Иск с правно основание беше предявен от мен към моя работодател в Районен съд. Същият отхвърля предявения от мен иск, като ме осъжда да заплатя разходите за юрисконсултско възнаграждение в размер на ,,Х“ лева.
2. В законния срок обжалвах решението пред Окръжен съд, който потвърждава решението на Районния съд като правилно и ме осъжда да заплатя разходите за юрисконсултско възнаграждение в размер на ,,Y“ лева.
3. Отново в законния срок внесохме жалба срещу решението пред ВКС на РБ, но същия определи, че не допуска касационно обжалване на въззивното решение на Окръжния съд и за трети път ме осъжда да заплатя разходите за юрисконсултско възнаграждение в размер на ,,Z“ лева.
Питането ми е: в какъв срок и каква сума трябва да заплатя - ,, Х“ + ,,Y“ + ,,Z“ и тече ли някаква лихва върху сумата? Има ли смисъл /понеже работодателя е много известен и голям/ и подлежи ли на обжалване пред друг състав на ВКС - защо въззивното решение не е допуснато до касационно разглеждане, а се взима за правилно решението на предходния съд?

Мислех да ти отговоря, но внезапно осъзнах, че няма смисъл...
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Назад към Трудово право