начало

Задържаха крадец, обрал апартамента на секретаря на президента Николай Копринков Задържаха крадец, обрал апартамента на секретаря на президента Николай Копринков

отработване на предизвестие

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отработване на предизвестие

Мнениеот rabotnik » 31 Авг 2004, 10:07

подадах молба за прекратяване на трудовия ми договор с предизвестие. В срока на преизвестието излязах в отпуск по болнични. Сега работодателят ми иска да отработя реално срока на преизвестието, като твърди че по време на отпуска не е текъл срока на преизвестието. Прав ли е? Отговорете ми, тъй като желая да започна работа на друго място и не знам какво да правя?
rabotnik

Re: отработване на предизвестие

Мнениеот latina » 31 Авг 2004, 10:10

Това не е вярно. Докато вие сте бил в отпуск по болест, срокът на предизвестието не е спирал да тече.
latina
Младши потребител

Мнениеот stili » 31 Авг 2004, 13:41

При ползване на отпуск за временна нетрудоспособност-болнични, спират да текат всякакви други отпуски.Неслучайно при предстоящо уволнение се излиза в отпуск за временна нетрудоспособност.
stili

Мнениеот донна2 » 03 Сеп 2004, 19:16

латина е права в горния случай

по принцип номера с болничния се прави наистина при предстоящо уволнение в случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5, 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 от КТ -
виж чл.333 ,ал.1 т.4 от КТ
донна2

Мнениеот Калина » 03 Сеп 2004, 19:31

Работодателят не е прав - срокът на предизвестието тече и през време на болничния!
Калина

Назад към Трудово право