начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Спечелено дело за изплащане, което ЧСИ не може да изпълни

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спечелено дело за изплащане, което ЧСИ не може да изпълни

Мнениеот novpotrbtl » 23 Дек 2024, 21:43

Здравейте, моля за съвет какво да правя.
Имам спечелено дело срещу фирмата, в която работех, за неизплатени задължения. След излизане на съдебното решение се възлага на ЧСИ да събере задълженията, но фирмата е обявена в несъстоятелност, и оттам няма никакво движение, нито събрани задължения. Говорих със секретарите на ЧСИ, които направиха справка, след подадена от мен молба и ми съобщиха, че фирмата е обявена в несъстоятелност и оттам ЧСИ не може да направи нищо.
Какви са моите възможности в такъв случай? А всички работници знаем, че фирмата има нещо като "наследник"(пиша наследник в кавички умишлено, защото не знам дали юридически се води така), които в началото ми предлагаха да ми изплатят тези пари, за които осъдих фалиралата фирма, ако сключа определен договор с тях, което аз отказах да направя.
След като ЧСИ-то ми съобщи, че нищо не може да направи, направо започнах да губя надежда, че някога ще си взема неизплатените пари, които ми се полагат. :cry:
Моля за съвет.
Благодаря предварително!
novpotrbtl
Нов потребител

Re: Спечелено дело за изплащане, което ЧСИ не може да изпълн

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Дек 2024, 10:32

Наказателна репресия, не знам докъде имате нервите. Случаят е тежък - от гледна точка - че става въпрос и за заплати.

Но е трябвало да побързате има кратки срокове за всичко - подайте молба до съда по несъстоятелност. Предвид обърканата ситуация е нормално да получите и по-малка сума, говорете пак.

Трудовите права могат да се активират, чрез своеобразни жалби, сега - колко и какво, на прекратена фирма ще стане нещо.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Трудово право