начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

процедура по внос на алкохолни напитки от страна в ЕС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

процедура по внос на алкохолни напитки от страна в ЕС

Мнениеот kiril_dimitrov » 23 Фев 2015, 16:38

Здравейте,

Стартираме проект за внос на нискоалкохолна напитка от страна членка на ЕС в България, респективно продажбата и в заведения. Разбира се изчетох законовата база в лицето на закона за акзиците и правилника за прилагането му, но все още имам няколко неясни момента – ще съм благодарен да получа компетентет коментар от Вас. Стоката е акцизна, но с нулева ставка – сайдер, 4% алкохолно съдържание.

Доколкото разбрах, изпращата експедира стоките и задейства електронен администативен документ. При получаването, аз, в лицето на получател, потвърждавам пред митниците в срок. Това, което не разбрах е, първо – аз следва да се регистрирам по закона за акцизите като регистриран получател ли? Второ – трябва ли да регистрирам лицензиран склад за съхранение на акцизни стоки, или мога да посоча всеки адрес за разтоварване (при все, че не дължа митнически сборове и акцизи)? Складът, в който следва да се разтоварят стоките, следва ли да отговаря на някакви изисквания и трябва ли да бъде мой/под наем? Изобщо в закона е описана процедурата общо за акцизни стоки, но ми се струва, че в случаите, в които не се дължи де факто акциз, нещата следва да са по-опростени.

Благодаря ви предварително за отделеното време.

Поздрави,

Кирил Димитров
kiril_dimitrov
Нов потребител

Назад към Данъчно право