начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

дали децата ми са длъжни да плащтат данъци на имущество

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дали децата ми са длъжни да плащтат данъци на имущество

Мнениеот silviamont » 05 Сеп 2006, 17:12

Здравей те.казвам се Иванка и искам да ви попитам дали децата ми са длъжни да плащтат данаци на имущество което по нотариален акт е на мое име?имота е на свекър ми които почина през 1992,след което мъжът ми почина 1999,след смърта на мъжът ми аз прехвърлих имота от името на свекър ми на мое име.от както мъжът ми почина децата ми плащат данаци. като те се считат за наследници.въпросът ми е законно ли е децата ми да плащат данаци като наследници на имот които никога не е бил на името на съпруга ми.
silviamont
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 05 Сеп 2006, 19:17

Когато свекърът Ви е починал през 1992 година по закона за наследството имота е получен като "наследство" от Вашия съпруг и други наследници от същия ред на наследяване /ако е имало такива-негови братя и сестри/.Вашият съпруг не е извършил отказ от наследство,по реда-регламентиран в ЗН,в следствие на което наследствената маса на този имот е преминала в неговия патримониум.

Със смъртта на съпруга Ви през 1999 год.наследници на имота се явяват децата от брака Ви /първи ред наследници/,като Вие в качеството на съпруга също сте призована с тях за наследяване на имота-чл.9,ал.1 от ЗН.

Както описвате изложения проблем следва ли да разбирам,че след смъртта на съпруга Ви сте придобили посредством сделка и наследствените дялове на децата Ви или те са направили отказ от наследство ? Ако това е така в момента Вие сте собственик на недвижимия имот и следва само Вие да заплащате данъците на наследствения имот.Ако след смъртта на съпруга Ви с наследствения имот не са извършвани никакви сделки и разпореждания наследници се явявате Вие и децата Ви.
gosho72
Потребител

Назад към Данъчно право