На един приятел брат му си взел кола. Тъй като продавачът и купувачът (братът) били приятели, не станало реално прехрърляне, а само се дали парите на ръка срещу талона на колата. Единствената промяна, която била направена е промяна на човекът, който плаща данъка, а именно, бащата на новия купувач. Та работата станала, че в КАТ, колата е регистрирана на един, а в данъчното на друг.
После обаче вторият "собственик" решава да продаде колата на 3то лице, като там вече продажбата става с участието на първия собственик и нотариус, като парите се взимат от вторият "собственик". След месец, третото лице, продава колата на 4то лице пак по уж легален начин. Само дето данакът все още се плаща от бащата на втория "собственик"!!!
Как става тази работа, че се сменят 3-ма купувачи, а данакът се плаща от един и същ човек.
ВЪПРОСЪТ Е: какво трябва да се направи, за да не се плаща повече данакът от бащата на 2-я собственик, като се има предвид, че последият собственик не може да бъде намесен, защото вече са му изгубили следите.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Автомобилът е за един, а данакът за друг?!?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
бащата на вашия приятел трябва да отиде в данъчното с едно копие от първия нотариално заверен договор за продажба и да подаде декларация, че автомобилът е продаден като приложи договора. интересно ми е как ще им обясни, това че не той е продавача, но след като веднъж е декларирал, че е собственик, а договора за продажба е от по-късна дата, това би трябвало да се вземе предвид. не е лошо да има и копие на рег.талон след като автомобила е бил пререгистриран след тази продажба.... или поне да вземе копия от договора и талона след втората продажба.........
- adiko
- Потребител
Сега се оказа, че братът е имал договорът за продажба между първият и третият собестеник, но приятелката му го е изпрала в пералнята, не ставал за нищо и го хвърлили Има ли начин да се отиде при нотариусът, при когото е станало прехвърлянето и той да издаде някакъв документ, че има прехвърляне, защото нали ве пак е вписано при него?
- rivin
- Младши потребител
Да, точно това е начинът, отидете при нотариуса, при когото е скючен договорът и поискайте да ви направят копие от договора, което да занесете в данъчното.
- minerva
- Нов потребител
Re: Автомобилът е за един, а данакът за друг?!?
rivin написа: Единствената промяна, която била направена е промяна на човекът, който плаща данъка, а именно, бащата на новия купувач. Та работата станала, че в КАТ, колата е регистрирана на един, а в данъчното на друг.
Е това как става? Отиваш в даначното и .... ти вземат парите. На какво основание?
- iwanow
- Потребител
Re: Автомобилът е за един, а данакът за друг?!?
adiko написа:ама как ще вземе копие от нотариуса като не е страна по договора....
Ще се отиде с първия собественик, който фактически е направил прехвърлянето със третия собственик, защото при втория собственик, предаването на колата е било "на ръка" и той все още е бил собственик . Още поддържат връзка с него.
iwanow написа:rivin написа: Единствената промяна, която била направена е промяна на човекът, който плаща данъка, а именно, бащата на новия купувач. Та работата станала, че в КАТ, колата е регистрирана на един, а в данъчното на друг.
Е това как става? Отиваш в даначното и .... ти вземат парите. На какво основание?
Тогава е било легално, защото собственикът на колата и бащата са отишли да го направят.
- rivin
- Младши потребител
прав сте странно е, защото като декларираш, че си собственик в данъчното, също би следвало да приложиш копие от договора за покупко-продажба...
rivin, нещо много ви е странен случая. не че е невъзможно да се случи в бг....
- adiko
- Потребител
adiko написа:прав сте странно е, защото като декларираш, че си собственик в данъчното, също би следвало да приложиш копие от договора за покупко-продажба...
Е той ако не беше странен, нямаше да го пиша тук:) Когато има желание за далавера, се измислят какви ли не начини.
- rivin
- Младши потребител
Право на отговор
Преди врме занимавах форума с проблем , при който бях дал колата си за продажба в сервиз, получих си парите, но когато отидох в Даначната служба на общината за да не ми налагат данък , се оказа , че трябва да приложа и Договора за покупко-продажба. В един момент, препочитайки пълномощното , видях / за извинение на всички които занимавах и ми даваха съвети/ , че там съм му предоставил и правото да продаде колата сам на себе си.
Краят: Отидах е Деловодството на КАТ и поисках от тях документ от коя-до коя дата колата е била моя собственност и след нея на друг.
Получих го , приложих го към Молба-декларацията и си мисля , че реших проблема. Друг е въпросът дали наистина съм го "решил".
Моля всички които ми писаха да го приемат и като едно голямо ИЗВИНЕНИЕ , че ги занимавах с моя проблем и в това , че Форума наистина е много полезен , защото не аз , а ВИЕ ми дадохте решението.
Краят: Отидах е Деловодството на КАТ и поисках от тях документ от коя-до коя дата колата е била моя собственност и след нея на друг.
Получих го , приложих го към Молба-декларацията и си мисля , че реших проблема. Друг е въпросът дали наистина съм го "решил".
Моля всички които ми писаха да го приемат и като едно голямо ИЗВИНЕНИЕ , че ги занимавах с моя проблем и в това , че Форума наистина е много полезен , защото не аз , а ВИЕ ми дадохте решението.
- belew
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|