начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Адвокатка в майчинство

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Адвокатка в майчинство

Мнениеот dizhel » 20 Дек 2007, 22:15

Колежки моля помогнете. Имам следния проблем в началото на годината избрах да се осигурявам на по малкия процент и не се осигурявах за майчинство. Оказа, че това не може да се променя през годината, въпреки желанието ми. на 01.12.2007г. излязох в майчинство 45 дни преди раждането, платих си осигуровките за ноември, но в НОИ ми казаха, че трябва да си платя и за декември, въпреки, че съм прекъснала дейността си със декларация до НАП и фактически съм вече безработна.
dizhel
Потребител

Мнениеот prnedev » 21 Дек 2007, 13:42

Сигурна ли сте, че не бъркате нещо?

През декември се плащат авансовите вноски за ноември (чл.7 ал.4 КСО), от там да се заблуждавате, че каквото плащате през месеца, се отнася за същия месец. Ако е така данъчните са прави. В този смисъл до 10 януари, когато се плащат авансовите осигуровки за декември няма да плащате, защото сте прекратили осигуряването.

Оказа, че това не може да се променя през годината, въпреки желанието ми
- да, фактически, това го въведоха тази година (2007-ма), но не са ви споменали тихичко, че сте можели да прекратите осигуряването си (както сте направили сега), и след седмица да започнете наново да се осигурявате. Въпрос на бумащина е...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот dizhel » 21 Дек 2007, 17:35

Не няма грешка внесох си осигуровките за ноември през декември и отидох в НОИ. Там вече две различни служителки ми заявиха, че трябвало да си платя и за месец декември и тогава да внеса медицинското :shock:
dizhel
Потребител

осигуряване

Мнениеот mamuta » 29 Яну 2008, 19:43

Същото положение се получи и с моята дъщеря.Тя роди на 27.11.07г.,
като НОЙ отказва да и плаща болничните,както и майчинството,защото
се е осигурявала на по-ниския процент.Ако са Ви казали нещо друго
Ви моля да го споделите.Моля и специалицтите да вземат отношение по
този казус.
mamuta
Нов потребител

Назад към Данъчно право