начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Може ли да се съставят два акта за едно нарушение по ЗМДТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да се съставят два акта за едно нарушение по ЗМДТ

Мнениеот ilian65 » 17 Яну 2008, 11:39

Здравейте,
След смъртта на баща ми подадохме декларация за имота по наследството, който получихме. В местната служба на "МДТ" в общината установиха разлика между декларирани с предишна декларация ( от баща ми) данни и сега декларираните. Това даде основание да ми доначислят данък със задна дата, т.е. от преди 5 години. Не ми беше прието обяснението, че са извършени ремонтно-строителни дейности в имота и ми бе съставен Акт за установяване на данъчно задължение. Обжалвах Акта за установяване на данъчно задължение и същият бе отменен от същата инстанция поради неправилно съставяне, т.е. поради това че е съставен не по правилния член на закона. След около 2 седмици отново ми бе съставен Акт за установяване на задължения, който ми изпратиха по пощата и който беше съставен по друг член на закона.
Въпросите ми са два:
1. Имат ли право да ми съставят Акт и да изискват доплащане на суми от преди 5 години, след като по Декларация имота е бил деклариран и е имал друга данъчна оценка
2. Имат ли право след като самите те са си отменили Акта, след това пак да ми съставят същия Акт, но по друг член от закона
Е-майла ми е ilian65@abv.bg
Благодаря на всички, които ще ми отговорят !!!!!!
Илиян Йончев
ilian65
Нов потребител

Мнениеот KREMENA » 18 Яну 2008, 11:41

Щом е друг член - може и още как. В случая има само един акт - последния... Но това не пречи да обжалвате и него... А данъци дължим до края на света.
KREMENA
Младши потребител

Назад към Данъчно право