Здравейте,
Предварително се извинявам, ако това не е правилния раздел,(насочете към правилния, ако греша).
Въпроса ми е следния, а именно:
Имам около 5г. задължения към Топлофикация-Враца, заплашват ме със съд. Мога ли да оспорвам, че е минала давността по вземанията им и да изплатя само последните 3г? Съответно това трябва ли да е накуп плащане или може и поетапно ( за 3-те г. )? Въобще има ли такова нещо?
Не съм юрист и не мога да преценя Благодаря на всички предварително за помоща.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Три годишна давност на изискуеми задължения към Топлофикация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Три годишна давност на изискуеми задължения към Топлофикация
Можете да възразите, когато получите Заповед за изпълнение, издадена от съда. Можете да пуснете и извънсъдебно възражение до Топлофикация, но едва ли има особен смисъл, те пак ще си ги предявят.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Re: Три годишна давност на изискуеми задължения към Топлофикация
Имате варианти - да чакате топлофикация да предприеме действия с/у вас и вие да направите възражение.
Може да стартирате процедурата като предявите отрицателен установителен иск за сумите, на които им е изтекла давността.
Може да стартирате процедурата като предявите отрицателен установителен иск за сумите, на които им е изтекла давността.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|