начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

Рекламация или лична изгода за потребителите

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Рекламация или лична изгода за потребителите

Мнениеот imanev » 21 Авг 2010, 18:46

Здравейте,
пиша ви във връзка с рекламация на дреха. Изчетох всичко написано в интернет относно рекламациите, изчетох ЗЗП, но моя казус така и не мога да го реша, затова се обръщам към Вас с молба ако някой може да ми помогне.
Имам фирмен магазин за качествени дамски облекла произведени в България и директно ги закупувам от производителя. Стана практика на някои потребители "клиенти" да закупят облекла в началото на сезона и след два, три месеца да предявяват небивали претенции за рекламация. Съответно дрехата не може да се поправи, защото е унищожена от носене и пране, плата по шефовете раздърпан. Твърденията им са, че са я прали само на ръка и са я обличали няколко пъти, но нямали време да я донесат по-рано. Същият модел и номер няма, тъй като сезона е приключил. Изискванията им са или да им се върнат парите или да си вземат дреха от новата колекция на същата стойност.
Разбирам, че закона е написан да защитава правата на потребителите /все пак и аз съм потребител и се радвам, че имам права/, но когато някои лица злоупотребяват с това, защо ние съвестните търговци трябва да оставяме да ни мачкат и изнудват с всякакви инстанции.
Моля Ви посъветвайте ме какво да правя в тази ситуация? Когато вината е в мен си поемам отговорността, но когато не е...............?
Благодаря на всички предварително, които изразят своето мнение по този казус.
imanev
Младши потребител

Re: Рекламация или лична изгода за потребителите

Мнениеот fighter » 24 Авг 2010, 17:27

Консултирайте се с адвокат!
fighter
Потребител

Re: Рекламация или лична изгода за потребителите

Мнениеот apknokia » 26 Авг 2010, 08:24

каква рекламация след два-три месеца? :shock: такава не се ли прави веднага при закупуването? :wink:
apknokia
Младши потребител

Назад към Търговско право