Колеги, имам за пререгистриране фирма, учредена още в зората на демокрацията. Съответно тогава течаха процеси по смяна на имената на улици и квартали. Фирмата е регистрирана с адрес ул. "Х", но след това името на улицата е сменено с решение на ОбС на ул. "У".
По партидата на фирмата от учредяването й до сега не са правени никакви промени, съответно сега в актуалното състояние ми излиза с адрес на ул. "Х". Смятам обаче, че е редно да оправим адреса като заявя промяна на вписано обстоятелство (нали?).
С търговския регистър работя предимно по електронен път. И нещо не се ориентирам дали тази промяна адреса може да стане едновременно с пререгистрацията по електронен път.
Възможно ли е? Някой правил ли го е?
- Дата и час: 27 Ное 2024, 15:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пререгистрация и промяна на адрес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пререгистрация и промяна на адрес
Не съм колега, но отговарям на база личен опит: когато се прави пререгистрация се попълват данните от Удостоверението за актуално състояние по §4, ал.2 от ЗТР едно към едно. А след като направите пререгистрацията може да си правите каквото си искате.
- vhdimov
- Младши потребител
Нека да уточним, че то аз работя само по електронен път с ТР.
Просто пускате заявление за пререгистрация и веднага след като Ви излезе входящия номер, ще има и опция за още едно заявление - за вписване на промени. Разбира се, за промените си трябва и ДТ. Просто двете заявления в крайна сметка се нареждат "на опашка" и първо се разглежда това за пререгистрация, а веднага след пререгистрацията - заявлението за промени. Става по-бързо.
Тоест не е нужно да чакате първо да се впише пререгистрацията, че чак след това да пускате промените.
Просто пускате заявление за пререгистрация и веднага след като Ви излезе входящия номер, ще има и опция за още едно заявление - за вписване на промени. Разбира се, за промените си трябва и ДТ. Просто двете заявления в крайна сметка се нареждат "на опашка" и първо се разглежда това за пререгистрация, а веднага след пререгистрацията - заявлението за промени. Става по-бързо.
Тоест не е нужно да чакате първо да се впише пререгистрацията, че чак след това да пускате промените.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Аз имам малко по-различно мнение.
Според мен в случая няма промяна на данните, понеже няма промяна на адреса. Предполагам може да се напише "ул. ххх" (старо име ууу).
Дали ако се вземе решение за преименоване на гр. Монтана на гр. Михайловград в седемдневен срок всички монтански фирми трябва да подадат заявление за промяна на адреса?
Според мен в случая няма промяна на данните, понеже няма промяна на адреса. Предполагам може да се напише "ул. ххх" (старо име ууу).
Дали ако се вземе решение за преименоване на гр. Монтана на гр. Михайловград в седемдневен срок всички монтански фирми трябва да подадат заявление за промяна на адреса?
- SashkoS
- Потребител
Ей това е. Който си е наблюдателен, си е наблюдателен Аз нали се отплеснах по техническата част, та поизпуснах въпроса има ли нужда от промяната, или не
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Честно казано и аз мисля, че няма нужда от вписване на промяна на обстоятелствата. Защото реална промяна няма. Затова съм се снабдила и с удостоверение от общината.
Но клиентът се притеснява от евентуален отказ. Иска в момента нещата да станат максимално бързо. И затова му предложих този вариант като максимално сигурен и бърз.
Всъщност някой има ли опит с такъв казус?
Но клиентът се притеснява от евентуален отказ. Иска в момента нещата да станат максимално бързо. И затова му предложих този вариант като максимално сигурен и бърз.
Всъщност някой има ли опит с такъв казус?
- elsi_g
- Младши потребител
Такаааа.... сега да си отговоря сама на въпроса от първия пост на темата.... ако евентуално някой ден, някой друг като мен се пита
Досега бях правила само пререгистрации и честно казано не бях обръщала внимание на малките букви между входящия номер и бутона край на пререгистрацията. Мислех си, че трябва да има възможност за "закачане" на допълнително завление.
Та чисто технически и казано простичко, възможността за заявяване на промяна на обстоятелства е в малките букви след входящия номер.
Досега бях правила само пререгистрации и честно казано не бях обръщала внимание на малките букви между входящия номер и бутона край на пререгистрацията. Мислех си, че трябва да има възможност за "закачане" на допълнително завление.
Та чисто технически и казано простичко, възможността за заявяване на промяна на обстоятелства е в малките букви след входящия номер.
- elsi_g
- Младши потребител
Колега, не се засягайте, но аз Ви отговорих точно по техническите детайли - е, пропуснал съм, че опцията е с "малките букви".
Ако смятате, че постът ми е бил безполезен, извинете за намесата ми в темата.
Ако смятате, че постът ми е бил безполезен, извинете за намесата ми в темата.
- ykovachev
- Активен потребител
ykovachev, мой ред е да се извиня! Изобщо съм нямала предвид, че постът ви е бил безполезен! Напротив, много си е по същество даже! И точно вашето "упътване" ми отвори очите! Исках само, като вече минала по пътя, да си преговоря стъпките на глас и с думи прости. И понеже забелязвам, че съм пропуснала - благодаря за помощта!
- elsi_g
- Младши потребител
Благодаря и аз, колега.
Нека приемем, че двамата сме дали достатъчно насоки, че аз май трябва да си призная - напоследък ми е трудно да съм кратък - с тия обемисти писания до съдилища и администрации Тъкмо, който се интересува, ще разбере всичко необходимо (само скрийншот липсва)
Нека приемем, че двамата сме дали достатъчно насоки, че аз май трябва да си призная - напоследък ми е трудно да съм кратък - с тия обемисти писания до съдилища и администрации Тъкмо, който се интересува, ще разбере всичко необходимо (само скрийншот липсва)
- ykovachev
- Активен потребител
Ковачев, днес скрийншот, утре видео урок.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|