- Дата и час: 27 Ное 2024, 14:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заличаване на ЕТ на починал собственик
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Заличаване на ЕТ на починал собственик
Какво трябва да направя с неработещото от няколко години ЕТ на починалия ми преди няколко месеца съпруг, за да го заличат? Няма ли някаква облекчена процедура? От различни места получавам различни мнения за големи разтакавания по институциите, за наказания и глоби при пропускане на срока, та сега освен с всичко друго, трябва да се занимавам и с това...ЕТ-то просъщесвува 3-4 месеца, а ще ми отвори такива големи главоболия!
- Vanyna
- Младши потребител
Re: Заличаване на ЕТ на починал собственик
Vanyna написа:Какво трябва да направя с неработещото от няколко години ЕТ на починалия ми преди няколко месеца съпруг, за да го заличат? Няма ли някаква облекчена процедура? От различни места получавам различни мнения за големи разтакавания по институциите, за наказания и глоби при пропускане на срока, та сега освен с всичко друго, трябва да се занимавам и с това...ЕТ-то просъщесвува 3-4 месеца, а ще ми отвори такива големи главоболия!
Това, което сте чули е така. Обърнете се към специалист, ако не ви се занимава.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Е, не е чак такава голяма разтакавка, както са ви уплашили!
Но все пак ако съвсем не сте наясно, по-добре се обърнете към адвокат.
Ако пък имате (или имате желание да получите) някаква представа какво и къде трябва да свършите, но ви убягват разни специфични моменти - питайте по същество.
Но е абсурдно да се мисли, че с няколко изречения във форум, някой ще ви обясни цялата процедура.
Но все пак ако съвсем не сте наясно, по-добре се обърнете към адвокат.
Ако пък имате (или имате желание да получите) някаква представа какво и къде трябва да свършите, но ви убягват разни специфични моменти - питайте по същество.
Но е абсурдно да се мисли, че с няколко изречения във форум, някой ще ви обясни цялата процедура.
- elsi_g
- Младши потребител
Абсолютно нищо не правете, ако искате да си спестите главоболията. Просто забравете, че е имало някога някаква фирма на ЕТ (дори и да е вашата, а не на починалия Ви съпруг).
- mosqito
- Младши потребител
mosqito написа:Абсолютно нищо не правете, ако искате да си спестите главоболията. Просто забравете, че е имало някога някаква фирма на ЕТ (дори и да е вашата, а не на починалия Ви съпруг).
Ето, че с тези две много съществени изречения ми бе отговорено, както се надявах. Защото, след като прочетох много внимателно закона, от "Преходните и заключителни разпоредби" ми се стори, че може да има и такава възможност.Не беше много ясно, но аз си извадих такова заключение.
- Vanyna
- Младши потребител
Ами Ванина, честито!
Възможно е след някой друг месец да усетите цената на безплатните съвети по форумите.
Възможно е след някой друг месец да усетите цената на безплатните съвети по форумите.
- SashkoS
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|